Bud Spencer, vagyis Carlo Pedersoli úszóként és vízilabdásként kezdte pályafutását, később lett belőle színész. Izmos testalkata tehát valódi, monumentális erőt rejtett, így hitelesnek éreztük a gigászi pofonokat, amiket a filmekben láttunk tőle.

Talán nem lesz meglepő, hogy a színfalak mögött, a színésztársak és statiszták valóban megremegtek “óvatos” ütései alatt.

„Bud Spencer öklei súlyosak voltak. Kaptam tőle jó sokat. Sergio Smacchi kaszkadőr egyszer olyan ütést kapott, hogy majdnem megsüketült, mert a válla helyett Bud a fülét találta el és beszakadt a dobhártyája. Eleinte tehát nem volt könnyű, de idővel nagyon jól összeszoktunk: a Zsoldoskatona című filmben kaptam két-három olyan csapást a fejemre, amikor a homokba nyomott, hogy még ma is emlékszem rá.

Persze neki csak azt mondtam „Folytasd nyugodtan, nincs semmi bajom!”, és ő ütött tovább. A filmekben nem a fogamat köptem ki, hanem babot. Elöl feketére festettük az igazi fogakat, amitől úgy látszott, mintha több fogam már nem lenne, és a köpéseknél babszemeket használtunk, általában fehér babot.

Az És megint dühbe jövünk forgatásán egy ilyen mozdulatnál, ami nem Bud hibája volt, akkorát repültem, hogy két bordám eltört. A jelenetet befejeztük és kórházba vittek” – mondta egyik filmes kollégája, Riccardo Pizzutit.

Forrás