Kezdőlap Életmód Életmód hírek Kiderült a titok! Így marad sokáig friss a leszedett eper! Hihetetlen!

Kiderült a titok! Így marad sokáig friss a leszedett eper! Hihetetlen!

Kiderült a titok! Így marad sokáig friss a leszedett eper! Hihetetlen!

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A hirtelen jött melegben sajnos nem hagyhatjuk sokáig pihenni a megérett eperszemeket, hiszen a további napfény még inkább rohasztani kezdi.

Ha egyszerre elénk kerül egy hatalmas tál eper, hirtelen nem is tudjuk mihez kezdjünk vele, mivel leszedve sem áll el túl sokáig, hamar rohadni és fonnyadni kezd.

Kiderült egy titkos módszer, amivel sokáig frissen tarthatjuk a leszedett eper szemeket és nem kell attól tartanunk, hogy már másnap alig találunk közte ép és egészséges gyümölcsöt.

Íme a módszer

Egy nagy tálban keverjünk össze 8 csésze vizet 1 csésze ecettel és ebben a keverékben mossuk át az eperszemeket. Hagyjuk ebben a keverékben állni néhány percen át. Egy tésztaszűrő segítségével vegyük ki a vízből az eperszemeket, majd óvatosan papírtörlővel vagy egy száraz ruhával töröljük őket szárazra.

Ezzel nem csak a frissességét őrizhetjük meg, hanem megölhetjük a gyümölcsökre letelepedett spórákat és baktériumokat is.

Forrás: tudasfaja.com


Exit mobile version