Magyarország – Tornaóra után véget akart vetni életének egy negyedikes általános iskolás gyermek a suli öltözőjében – írta meg a megdöbbentő történetet a Szabad Pécs.

Hogy pontosan mi játszódhatott le a kisdiákban, és hogy megelőzte-e olyasmi a történteket, amelyek ide vezettek, egyelőre nem tudni, ám tény: a tornaórán zajló játéknak kis híján tragédia lett a vége.

A kisfiú bár ötöst kapott órai munkájára, mégis zaklatott lett, és az öltözőbe menet azt bizonygatta a többi diáknak, hogy felakasztja magát – mondta helyi forrásunk. – Mire osztálytársai – akik nem értették, mi történik – utolérték, a fiú eszméletlen volt.

Szerettünk volna beszélni az általános iskola igazgatójával, de nem ért rá és nem válaszolt e-mailben elküldött kérdéseinkre sem.

Az iskolapszichológus folyamatos pszichés támogatást nyújt az intézmény diákjainak. Az eset pontos körülményeinek tisztázását és a vizsgálatát a fenntartó a Pécsi Tankerületi Központ fogja lefolytatni. Az intézmény házirendje szerint a tanár nem mehet be az öltözőbe, de mivel ez esetben egy gyerek testi épségéről volt szó, a tanár bement segíteni, miután a diákok szóltak neki, hogy baj van” – írta a fenntartó Klebelsberg Központ a lapunknak.

Értetlenül áll a történtek előtt a település első embere, Biró László, akit telefonon értünk el.

– Sérelmezem, hogy nem kaptam tájékoztatást az esetről. A szülőktől kellett megtudnom a történteket, amikor az eset másnapján többen érdeklődtek nálam aggódva. Az iskola igazgatója csak ezután hívott és biztosított, hogy profin és helyén kezelik az ügyet, azonnal mentőt hívtak, és a 10 év körüli kisdiák már jól van – mondta a polgármester hozzátéve: ő úgy hallotta, csak hosszú idő után értesítették a mentőket.

Nem elég megbeszélni

Skultéti-Szabó Katalin szerint mindenképpen ki kell vizsgálni a történtek hátterét. Mint fogalmazott: akár osztályos felvétel javasolt, itt már nem elég annyi, hogy a gyermek a szülővel megbeszéli otthon a történteket.

– Egy ilyen lépésnek biztosan voltak előjelei, fontos azt tisztázni, hogy ez az eset semmiképp nem tekinthető normálisnak – mondta a pszichológus, hozzátéve: a szülők beszélhetnek ugyan a társakkal a történekről, de az iskolai pszichológus bevonása a lehető legjobb lépés volt.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu