Forrás: MTI

Viincent van Gogh holland posztimpresszionista festő 1888-ban festette a Hálószoba című alkotását, most pedig elkészült ennek lehető legtökéletesebb reprodukciója.

A Chicagói Művészeti Intézet munkatársai megalkották van Goghnak a dél-franciaországi Arles-ban festett mindhárom, szinte teljesen egyforma képén látható hálószobát abból az alkalomból, hogy a három festmény egy időben kerül kiállításra az intézetben.

A replika hálószobát az Airbnb szállásmegosztó portálon mindössze 10 dollárért (kb. 2800 Ft-ért) bárki kibérelheti. Már ha szerencséje van, ugyanis a város River North kerületében található különleges apartman meghirdetése után percekkel már nem volt szabad dátum februárra.

Kiadó a van Gogh-féle Hálószoba

Fent Vincent van Gogh festménye, lent a kiadó hotelszoba (forrás: MTI)

Kiadó a van Gogh-féle Hálószoba
A kiállításon az érdeklődők Van Gogh 36 alkotását, festményeket és rajzokat, valamint illusztrált leveleket tekinthetnek meg. A tárlatot gazdagítják az egykor a festő tulajdonát képező könyvek is.

Az apartman bérlői belépőjegyet is kapnak a május 10-ig látogatható kiállításra.​

Mint az intézmény Facebook-oldaláról kiderül, az eredeti elképzelések szerint április végéig akarják bérbeadni a szobát, és a márciusi dátumokat február utolsó hetében hirdetik meg.

Az Airbnb-n egyébként a szobát úgy tüntetik fel, mintha a festő saját maga adná bérbe az apartmant, hogy az így szerzett bevételből festéket vásárolhasson.