Home Főhírek Gazdaság Kétszer is érkezik pénz augusztusban a magyar családokhoz: itt az utalás pontos...

Kétszer is érkezik pénz augusztusban a magyar családokhoz: itt az utalás pontos dátuma

1659620616 n6vfke1iy md

„Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit”

– közölte Németh Szilárd a Facebookon.

Ez a családosok számára valószínűleg nem újdonság, hiszen a korábbi években is hamarabb megkapták az augusztusra járó pótlékot, így ebben a hónapban a 2-i után várható még egy utalás: augusztus 23-án.

Azonban így szeptemberben nem fognak utalni, legközelebb csak október 4-én.

A nevelési támogatás a kisgyermekek, a bölcsődébe, óvodába járók után, az iskoláztatási támogatás pedig a tanköteles – azaz általános iskolába járó -, valamint a középiskolás gyerekek után fizeti az állam. (Az összegek 2008 óta nem emelkedtek.)

A szabályok szerint

  • az 1 gyermeket nevelő családok 12 200 forintot,
  • az 1 gyermeket nevelő egyedülálló szülő 13 700 forintot,
  • a 2 gyermeket nevelő család gyermekenként 13 300 forintot, összesen 26 600 forintot,
  • a 2 gyermeket nevelő egyedülálló szülő gyermekenként 14 800 forintot, összesen 29 600 forintot,
  • a 3 vagy több gyermeket nevelő család gyermekenként 16 ezer forintot, azaz minimum 48 ezer forintot,
  • a 3 vagy több gyermeket nevelő egyedülálló szülő gyermekenként 17 ezer, azaz minimum 51 ezer forintot kap.

Hirmagazin.eu: Ez mind szép és jó, de mondja már meg nekem valaki, hogy egy gyermeket hogyan lehet egészségesen nevelni, eltartani, fejlődését biztosítani, etetni, ruházni, kirándulni vinni, iskolai dolgokat befizetni, a gyermeknek szép – és jó életet biztosítani 12,200.- Ft.ból, vagy akár 17 ezer Ft-ból?

Címlapkép: Getty Images

hellovidek nyomán

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version