Home Főhírek Gazdaság Kétezer embernek biztosítana jövedelmet az Uber

Kétezer embernek biztosítana jövedelmet az Uber

hirmagazin 2015 06 24 072413

2015. 06. 24. – 06:21
forrás: MTI

A jövő év végéig kétezer embernek tudnának jövedelmet biztosítani, feltéve, hogy értelmesen szabályozzák Magyarországon a piacot – mondta Fekete Zoltán, az Uber nevű utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó cég magyarországi vezetője a Népszabadságnak.

A napilap szerdai számában ír arról, hogy Magyarországon mintegy 40 ezer, főként 21 és 40 év közötti használója, és néhány száz sofőrje van az Ubernek. A cég magyarországi vezetője állítja: tevékenységük nem szüntet meg munkahelyeket, hanem inkább létrehoz, amennyiben megfelelő a piaci szabályozás.

Hága, 2015. február 18. Holland taxisofőrök tüntetnek az okostelefonra letölthető taxis Uber szolgáltatás és az amerikai Uber vállalat ellen Hágában 2015. február 18-án. A taxisok a Hollandiában illegálisan működő szolgáltatás betiltását követelik a kormánytól. (MTI/EPA/Bart Maat)

Hága, 2015. február 18.
Holland taxisofőrök tüntetnek az okostelefonra letölthető taxis Uber szolgáltatás ellen Hágában. (MTI/EPA/Bart Maat)

Ez esetben a jelenlegi alkalmazás mellett olyan, a világ más városaiban már működő szolgáltatásokat is bevezetnének, amelyek a hivatásos sofőröket célozzák. Az Ubert saját autóikkal jelenleg is használják olyan taxisok, akik elégedetlenek a szabályozási környezettel, mert az nem nekik, hanem a fuvarszervező cégnek jó.

Fekete Zoltán szerint a cég szabályozáspárti, a sofőrjeiknek ugyanis azt mondják, az Ubernél szerzett jövedelem adóköteles. Ez a cégvezető arra mondta, hogy a Népszabadság felvetette, hogy a taxisok szerint az uberesek feketéznek.

Exit mobile version