Két marcona pitbull tartotta házon kívül a házkutatást végző nyomozókat Budapesten. A zsaruk az állatvédőket hívták segítségül, akik a kutyán kívül meglepő dologra bukkantak.

Nem mindennapi eset miatt értesítették a budapesti zsaruk az állatvédőket: a nyomozók ugyanis egy házba szerettek volna bejutni, azonban két marcona eb egyáltalán nem szerette volna beengedni őket.

pitbull
A két kutya körmeszakadtáig védte gazdáit – Fotó: Pixabay (illusztráció)

A nyomozók ekkor kértek szakértő segítséget:

– Éjszaka még egy kalandos házkutatáshoz is segítséget kért a rendőrség. A lakásba szerettek volna bejutni, de két bull típusú kutya ezt annyira nem díjazta

– írta ki közösségi oldalára az Újpesti Állat-és Természetvédelmi Őrszolgálat. A szakemberek azonnal a helyszínre siettek, és elszántan a munka közepébe vetették magukat:

az ablakon keresztül próbáltak behatolni az elszánt kutyák által őrzött házba.

Ott azonban egyenesen a nyomozásban érintett gyanúsított bujkáló kedvesébe botlottak, akivel meglepetten pislogtak egymásra:

– A végén az ablakon keresztül jutottunk be és közben a gyanúsított párját is megtaláltuk, aki éppen ott bujkált, ahol bemásztunk

– írták az állatvédők.

Ezután viszont munkához láttak, és szakértő kezekkel fogták be és zárták el a két kutyust, akik utolsó leheletükig védték gazdájuk titkait:

– Végül a két bullt elzártuk és a nyomozóké lett a munkaterület

– szögezték le. Azt pontosan nem tudni, hogy az eset hogyan és hol is zajlott, viszont vélhetően az ott lakó gyanúsított és kedvese nem igazán akart ajtót nyitni a kopogtató és csengető nyomozóknak, akik ezért vélhetően megpróbáltak behatolni a házba. A két kutya azonban az útjukat állhatta, ekkor hívhatták a helyszínre az állatvédő szakembereket. A gazdik terve jól láthatóan nem jött be, a nyomozás ugyanis gond nélkül lefolyt.

https://www.facebook.com/ujpestjaror/posts/5507041532740935

ripost nyomán

Hirmagazin.eu