Home Főhírek Külföld Két késsel a testében vitték a kórházba, 5 liter vért veszített

Két késsel a testében vitték a kórházba, 5 liter vért veszített

A svéd férfi­nak má­sod­per­ce­ken múlt az élete. A ké­selő af­gá­no­kat pedig el­en­ged­ték, ám most a fel­leb­vi­teli tár­gya­lás előtt sehol sem ta­lál­ják őket.

Teljesen elvesztettem a hitemet az igazságszolgáltatásban – mondta a Samnytt.se lapnak az a Sebastian keresztnevű 23 éves svéd férfi, akit tavaly év végén két afgán migráns is megkéselt.

Sebastian úgy került a kórházba, hogy

mindkét kés pengéje benne maradt a testében. Így is körülbelül 5 liter vért veszített és másodperceken múlt az élete. Egy hónapig mesterségesen lélegeztették, élet és halál között lebegett.Két késsel a testében vitték a kórházba, 5 liter vért veszített

A rendőrség elfogta a tetteseket, egy 19 és egy 25 éves afgán férfit. A fiatalabbikat márciusban mégis elengedték, mert a tette elkövetésekor még nem töltötte be a 18. életévét.

Sebastian öt hónapi kezelést követően májusban hagyta el a kórházat, az idősebb afgánt pedig kiengedték az előzetes letartóztatásból. A svéd legfelsőbb bíróság most szeretné újratárgyalni az ügyet, de az afgánok azóta felszívódtak és nem találják őket.Per Svensson ügyész szerint, ha belátható időn belül nem kerülnek elő, le kell zárnia a vizsgálatot.

Sebastian keserűen csak annyit mondott: “ha olyan helyzetbe kerülsz, ahol a társadalom segítségére van szükséged, semmi sem történik.”

Forrás: Voiceofeurope

Exit mobile version