Újra hatósági eljárás alá került Erdélyi Mónika érdi otthona.

A műsorvezető házát 49,5 millió forintos kikiáltási áron hirdeti az egyik, ingatlanokra szakosodott internetes portál. A hirdetésre egyik olvasónk hívta fel a Blikk figyelmét, akinek szemfülességéért természetesen jár a tízezer forint.

Mindenki ezt olvassa most!

„Az ingatlan jogi helyzete miatt csak árverés keretében vásárolható meg, valószínűleg csak késő tavaszi licitet követően. Átfutási idő több hónap” – figyelmeztet a hirdetés a különleges jogi helyzetre. Úgy értesültünk, a tévés viharos válását követő vagyonmegosztási per miatt került újra eladósorba a Pest megyei ingatlan, ám eddig – ahogy a korábbi években – nem sikerült vevőt találni rá.

A csendes, nyugodt környéken lévő ingatlan miatt évek óta dúl a harc /Fotó: Fuszek GáborA csendes, nyugodt környéken lévő ingatlan miatt évek óta dúl a harc /Fotó: Fuszek Gábor

Mindenki ezt olvassa most!

– Érdeklődtem a meghirdetett házzal kapcsolatban, amire emlékeztem a korábbi híradásokból, tudtam, hogy Erdélyi Mónikáé. Azt az információt kaptam, hogy már korábban született egy bírósági döntés a vagyonmegosztás miatt, ám az ingatlant a tavaszig érvényben lévő moratórium miatt nem tudták elárverezni. A ház kikiáltási ára 49,5 millió, licitet pedig ötszázezer forintonként lehet tenni, így nem tudni, mi lesz a vége. Sajnos, belülről nem tudtam megnézni az ingatlant, mert a tulajdonos nem enged be senkit, így csak kívülről lehet megtekinteni – osztotta meg a Blikkel információit olvasónk.

Erdélyi Mónika házát nem most bocsátják először árverésre, mégsem talált még vevőre. Pedig a szép és csendes környéken található, 180 négyzetméter alapterületű ingatlan gyönyörű kerttel rendelkezik, a tévés hosszú évek kemény munkájával csinosítgatta éveken keresztül. Ám válása kislánya édesapjától a vártnál keményebben zajlott, nem tudtak megegyezni a közös vagyonról – ebben többéves pereskedés után a bíróság döntött. Úgy tudjuk, volt férje a ház értékének a felére plusz további készpénzre tart igényt, hiszen indoklása szerint albérletet kellett fizetnie, mivel ő költözött el az egykori közös otthonból.

– Gyula mindvégig azt hangoztatta, nincs pénze, még azt is kérte a bíróságtól, hogy egy kirendelt védőt biztosítsanak neki – mondta a Blikknek az évekkel ezelőtti árverésről szóló döntés után a házra felvett hitelt a mai napig fizető műsorvezető közeli ismerőse.

Mindenki ezt olvassa most!

A Mónika Show háziasszonya korábban 67 millió forintért árulta az ingatlant, hogy az exét kifizethesse, ám a vevők nem tolongtak, így 2014-ben kényszerárverezésre került sor. A Blikk úgy tudja, a műsorvezető fellebbezett a döntés ellen, ezért húzódott mostanáig az ügy, ám az eljárás vége újra árverés lett.

Kerestük az ügyben Erdélyi Mónikát, ám nem kívánt nyilatkozni.

Erdélyi Mónika - fotó: RAS/Oláh CsabaErdélyi Mónika jó ideje bíróságra jár, évek óta nem tudja lezárni a válását Mukli Gyulával /Fotó: RAS-archívum

Külön kasszán éltek

Mukli Gyula még 2009-ben beszélgetett Joshi Bharattal a TV2-n. A beszélgetést utólag ugyan letiltotta, a csatorna azonban mégis úgy döntött, leadják. A műsorban Mukli sokat beszélt Erdélyi Mónikával való kapcsolatáról, többek között arról is, hogy nem érintette jól, hogy már öt éve együtt éltek, közös gyerekük született, közösen vettek házat, ennek ellenére külön kasszán éltek: így például, amikor nyaralni mentek, mindenki magának váltott valutát is.

blikk

Hirmagazin.eu