Kemény megtorlást ígér Moszkva ukrán betörések esetén

Bahmut ostroma   –  Szerzői jogok  Efrem Lukatsky/Copyright 2023 The AP. All rights reserved
Írta: Euronews/ÁG – AFP, AP

A Wagner-csoport vezetője elismerte, hogy a Bahmutnál meghalt orosz zsoldosok fele orosz börtönökből toborzott rab volt.

A legfrissebb hírek itt!

Több mint 20 ezer zsoldost veszített az orosz magánhadsereg, a Wagner-csoport Bahmut ostromában. Ezt szerdán ismerte el az alakulat tulajdonosa. A meghalt zsoldosok fele orosz börtönökben toborzott fogoly volt.

A legfrissebb hírek itt!

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport tulajdonosa szerint összesen 50 ezer orosz fogolyra került egyenruha, közülük minden ötödik ember meghalt. Ugyanennyi máshonnan toborzott zsoldos is elesett.

Eközben az oroszországi Belgorod régióban még nem állt helyre a nyugalom. A regionális kormányzó szerint a területet kedd este az Ukrajnából érkező betörés, azaz számos dróntámadás érte.

Az orosz védelmi miniszter szerdán kemény megtorlással fenyegetőzött.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette, hogy az ukrán fegyveresek további hasonló akcióira azonnal és keményen fog reagálni Oroszország.

Pekingben a kínai elnök fogadta az orosz miniszterelnököt. Hszi-Csinping biztosította Mihail Misusztyint, hogy Kína kész „továbbra is erős kölcsönös támogatást nyújtani Oroszországnak”.

Forrás

Hirmagazin.eu