Ukrajna-szerte áramkorlátozás van érvényben, ami érinti Kárpátalját is. Eleinte csak 1-2 órára kapcsolták ki az áramot napközben, de mostanra már 7-8 órán át nincs szolgáltatás. További részletek Dunda György ungvári tudósítótól.

Kárpátaljai családok tízezreit lehetetlenítik el: hosszú órákig nincs áram, de a villanyszámlák emelkednek + videó
  • Az áramkimaradás főként a reggeli, illetve a késő délutáni esti időszakot érinti, így kárpátaljai családok tízezreit lehetetlenítik el – mutatott rá Dunda György. 

Rámutatott, az energiaszolgáltató azt prognosztizálja, hogy jelenleg 7-8 órán át nincs áram, de a nyáron ez az időintervallum növekedni fog. Voltak olyan időszakok kárpátalján, amikor a nap 24 órájából 18-ban nem volt áram, ami számos szolgáltatást érint. 

Ha ez még nem lenne elég, júliustól drasztikusan emelik a villamosenergia tarifáját, ami többe fog kerülni, mint Magyarországon. 

Majdnem duplája a korábbi tarifának és a háború kitörése óta háromszorosára emelkedett a villany ára

– tette hozzá Dunda György.

Miközben drágább (a nem létező) áram ára, mint bizonyos uniós országokban, addig az ukrán állami energiaszolgáltató vállalat, az Ukrenergo igazgatósági tanácsának öt tagja csak áprilisban 8,5 millió hrivnya prémiumot vehetett fel, ami mintegy 80 millió forintnak felel meg. 

Teljes tudósítás:

Videó

Forrás

Hirmagazin.eu