Kezdőlap Főhírek Külföld Karácsonykor szabadult: Meztelenül szorult a kéménybe a világ legbénább ünnepi bűnözője…

Karácsonykor szabadult: Meztelenül szorult a kéménybe a világ legbénább ünnepi bűnözője…

Ez a Mikulás nem hozta, hanem vitte az ajándékokat. Illetve hát csak vitte volna…

Rettentő kínos és egyben vicces történettel vezeti minden bizonnyal a karácsonyhoz valamilyen szinten köthető legbizarrabb bűnesetek listáját az a férfi, akit betörés közben a tűzoltóknak kellett végül 45 perc komoly munka árán kiszabadítaniuk, ugyanis egyszerűen beszorult a kéménybe, ahonnan önerőből hat órán keresztül képtelen volt kijutni.

A jajjveszékelésére lettek figyelmesek a környékbeliek, ezt követően hívták ki a tűzoltóság embereit. Hogy az eset még szürreálisabb legyen: a később – érthető módon – a sajtóban Mikulás-rablóként emlegetett férfi anyaszült meztelen volt.

A Seattle-i Shon Shanell a 2010-es eset tárgyalásán is elég zavarodottan viselkedett. Tettét azzal próbálta magyarázni, hogy nem akart ő rabolni, egyszerűen csak egy barátja bedobta a táskáját a kéménybe, annak akart utánamászni. Mondjuk a meztelenségre még ezzel sem tudott magyarázatot adni, ahogy arra sem, hogy ezt követően hogy találhatták meg a nevezett táskát az épületen kívül a rendőrök.

Az ítélethozatal előtt azzal sem segített a helyzetén, hogy eleinte mindennek elhordta a bírónőt, később pedig azért könyörgött, hogy ültessék le két évre.

Végül 17 hónapot kapott a legfurább bűncselekményért, ami valami módon – jelen esetben az elkövetés módszertanával – a karácsonyhoz köthető, emellett egy életre bérelt helye lett az ehhez hasonló összeállítások élén.

És hogy legyen az ügynek még egy ünnepi kapcsolódása: az akkor 23 éves elkövető korábban már ült. Előző büntetését épp december 25-én töltötte le, azaz karácsony napján szabadult. Talán pont ez adta az ötletet a (balsikerű) Mikulás-betöréshez.

Szívrohammal Barbie-t

A bizarr karácsonyi tematikájú bűnesetek listája kétségtelenül hosszú, ugyanakkor vannak kiemelkedő ügyek. Az egyik ilyen azé a két férfié, akik kamuszívrohammal igyekeztek ajándékokat lopni egy áruházból.

A 27 éves Gerard Dupree és 30 éves haverja, Tarus Scott 2014 telén ment be egy floridai nagyáruházba. A kosarukba pakoltak pár ajándéknak szánt terméket, köztük egy Barbie-házikót, összesen 369 dollár értékben, majd amíg egyikük szívrohamot színlelt, hogy elvonja a biztonsági őrök figyelmét, a másikuk megpróbált a ki nem fizetett játékokkal meglépni. Az ötlet egész jól működött – leszámítva, hogy az egészet rögzítették a biztonsági kamerák, így a rendőrök később gond nélkül a duó nyomára bukkantak.

Sörmentes karácsony

Hasonlóképp szürreális, ám jóval véresebb eset történt 2013 szentestéjén Dél-Karolinában, ahol az akkor 44 éves Helen Williams azzal küldte el otthonról a férjét: hozzon haza sört. Mivel az üzletek zárva voltak, a férfi végül üres kézzel tért haza, amin a nő annyira feldühödött, hogy megszúrta – méghozzá egy kerámiamókussal!

A nő később a zsaruknak azzal próbált védekezni, hogy a párja megcsúszott, és beleesett a dísztárgyba, de hamar kiderült az igazság. Végül családon belüli erőszak miatt találták bűnösnek.

bors

Hirmagazin.eu


Exit mobile version