Home Főhírek Időjárás Jönnek az első fagyos reggelek, távfűtés meg nincs, legalábbis mifelénk nincs..

Jönnek az első fagyos reggelek, távfűtés meg nincs, legalábbis mifelénk nincs..

vagas1650103147 nagy
vagas1650103147 nagy

Péntekre virradóra néhol 2 méteren is fagyhat, lassan érdemes bepakolnunk a fagyérzékeny növényeinket.

Itt van az ősz, itt van újra, s ezzel együtt hamarosan megérkeznek az első talajmenti fagyok is.

Szerdára virradóra az északkeleti megyékben már csendesedni fog a szél, így itt már néhol ezen a reggelen is találkozhatunk gyenge talajmenti faggyal, valamint csütörtökre virradóra is kimondottan hűvös idő ígérkezik.

A legnagyobb területen péntekre virradóra várható talajmenti fagy, valamint a fagyzugos hegyeken, völgyekben – elsősorban az északkeleti, északi megyék völgyeiben, valamint a Duna-Tisza közének síkvidéki kistájain – ezen a napon akár már két méteren is

0 fok köré hűlhet a levegő,

tehát a fagyra érzékeny növényeket érdemes lesz már védett helyre vinnünk.

Szupercella18 észlelőnk korábbi fotója

Egyre inkább anticiklonális hatások fognak hazánk felett uralkodni. Szombaton még hideg lesz a reggel, de napközben már egyértelműen melegedés veszi kezdetét, kellemes, őszi időben lesz részünk, a legmagasabb hőmérsékletek 16-22 fok között alakulnak majd, érdemes lesz kirándulást szervezni és élvezni az ősz utánozhatatlan színeit az erdőben.

Vasárnap és hétfőn már pár fokkal enyhébbnek ígérkezik a reggel, napközben a legmelegebb tájakon 20-22 fokig is felkúszhat a hőmérők higanyszála.

idokep

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version