Kezdőlap Főhírek Külföld “Jézusra utalni kirekesztő” – Újabb karácsonyi szimbólumot tiltott be egy liberális általános...

“Jézusra utalni kirekesztő” – Újabb karácsonyi szimbólumot tiltott be egy liberális általános iskola

Jennifer Sinclair és a Mikulás – Fotó: NewsHub

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Újabb áldozata van a karácsony miatt fellobbant liberális ámokfutásnak.

Ezúttal a klasszikus candy cane, vagyis a cukorbot ellen követett el merényletet egy nebraskai iskolaigazgató, aki lehet, hogy némi Soros-pénzre akart szert tenni ötletével, amely szerint kirekesztő, hogy a sétabot alakú piros-fehér cukorkák “J” betű alakúak, mert az Jézusra utal.
Az igazgatónő szerint minden karácsonyi dekoráció ellenérzéseket és bánatot válthat ki azokban, akik ilyen-olyan okokból nem ünneplik a karácsonyt, és a Manchester Általános Iskola tanárait is arra kötelezte, hogy ne dekorálják ki az osztálytermeiket.

Hála a haladóknak, mára eljutottunk oda, hogy a felnőttek többet foglalkoznak a Mikulás körüli dolgokkal, mint a gyerekek. 

Jennifer Sinclair, a Manchester Általános Iskola igazgatónőjének a napokban remek ötlete támadt: betiltotta iskolájában a karácsonyi díszeket, különösen a “J” alakot formázó candy cane-t (cukorkabot), mert a hagyományos piros-fehér színű, csavart édesség Jézus nevére utal, vagyis bántja azokat, akik nem keresztények és nem ünneplik a karácsonyt. Ráadásul a színeknek is szimbolikus értéke van az igazgatónő szerint: úgy véli a piros Krisztus vérére utal, a fehér pedig a feltámadására. Arra nem tért ki, hogy mi a helyzet azokkal, akik keresztények és ünneplik a karácsonyt.

Az igazgatónő szerint az ünnepi hangulatba viszont belefér az Olaf karácsonyi kalandja című animációs film főhősének karaktere, aki egy beszélő hóember. Valószínűleg azért esett erre a figurára a választás, mert Olafnak jól láthatóan nincsen biológiai neme. 

Kényelmetlenül érzem magam amiatt, hogy nekem kell erre felhívni a figyelmet, de az általános jó hangulat kedvéért megteszem

– írta a tanároknak kiküldött üzenetében a FoxNews szerint.

Szerencsére a kerületi vezetés józanabb maradt idén, és közleményt adott ki az ügyben, mely szerint a Télapó, a karácsonyfa, a húsvéti nyuszi szekuláris szimbólumoknak számítanak, így nem sértik meg senkinek az érzéseit. Az igazgatónőt állítólag fel is függesztették a munkahelyéről, erről a Daily Mail számolt be.

Portálunk beszámolt róla, hogy idén már Rudolf, a Mikulás rénszarvasa is áldozatul esett a haladó erők támadásának. A Huffington Post írta meg, hogy szerintük a gyerekek egyik kedvenc karácsonyi karakterével “komoly problémák vannak”, miközben a Mikulás maga is egy emberierőforrás-rémálom, és diverzitás kellene neki, valamint némi elfogadásra ösztönző tréning…

Forrás: FoxNews, Daily Mail; Vezető kép: AOL.com

Forrás: PS


Exit mobile version