Home Tudástár Technika, kommunikáció Jelentősen változik a Google Chrome jelszókezelése..

Jelentősen változik a Google Chrome jelszókezelése..

Google

A felhasználók arról is értesítést kapnak majd, ha az általuk használt jelszó túl gyenge, vagy már felhasználták egyszer valahol..

Nagyobb biztonsággal lehet használni a Google Chrome böngészőjének jelszókezelőjét. A Google nemrég öt új olyan funkció érkezését jelentette be a Password Managerbe, amelyektől a vállalat szerint a korábbinál is nagyobb biztonságban lesznek az eltárolt adatok, és csökkent az esetleges adatszivárgás kockázata – írja a hvg.hu.

A jelszókezelőhöz egy dedikált asztali parancsikont készítettek a fejlesztők, így azonnal elérhetők a fiókban tárolt jelszavak, de módosítani is lehet az automatikus kitöltésekre vonatkozó beállításokat is.

A legfrissebb hírek itt!

Mostantól már nemcsak a mobileszközöknél, hanem az asztali számítógépeknél is használhatjuk a biometrikus azonosítást. Ujjlenyomat-leolvasást vagy arcazonosítást is választhatunk, hogy azt használjuk, amikor a rendszer ki akarja tölteni egy webhelyen a bejelentkezéshez szükséges hitelesítő adatokat.

Ha a bejelentkezés után további adatok megadására lenne szükség, akkor azt jegyzetként elmenti nekünk a jelszókezelő.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

A Google gondolt azokra is, akik eddig másfajta jelszókezelőt használtak. Számukra lehetővé teszi, hogy egy CVS fájlba importáljuk a máshol mentett jelszavainkat, amiket aztán hozzáadhatunk a Chrome-hoz.

Az iPhone-okra és iPadekre kiadott Chrome-alkalmazás mostantól figyelmezteti a felhasználókat, ha gyenge, vagy korábban már megadott jelszót használnak.

Forrás

Hirmagazin.eu

 

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version