Életfogytiglani fegyházat kért a Heves Megyei Főügyészség az ivádi gyilkosság vádlottjára – közölte a megyei főügyész.

Ivádi gyilkosság: brutális módon bánt el a férfi a 18 éves lánnyal!

Szalóki Zoltán kiemelte: a vádlott brutális módon végzett egy 18 éves lánnyal az ivádi erdőben. A Heves Megyei Főügyészség – a nyomozás befejezése után egy héten belül – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 38 éves férfival szemben.

Mint megírtuk, az egyébként zárkózott természetű Kati korábbról már ismerte a férfit, így az iskolából hazafelé tartva idén március 5-én kora délután hajlandó volt beülni az autójába Salgótarjánban, mivel a vádlott azt ígérte neki, hogy hazaviszi. Ám K. Zsolt Mátraterenye után lekanyarodott a 23-as útról, és egy földúton ötszáz métert megtéve Ivád külterületén, a Hideghegy-dűlőben állt meg. Ott mindketten kiszálltak az autóból, és összevitatkoztak. A férfi ekkor egy „rúdszerű eszközzel” többször megütötte a lányt, amitől az a földre zuhant. Majd egy másik, „baltaszerű eszközzel” betörte a sértett koponyáját. Kati néhány percen belül meghalt. A halál beállta előtt a vádlott autójával szándékosan ráhajtott áldozata mellkasára, amivel sorozatos bordatörést, valamint szív- és tüdőzúzódást is okozott.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki.

Forrás: PinkPencil