Oroszország részletezte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén véget érhet a háború.

Moszkva csak saját feltételei mentén hajlandó békét kötni

„Oroszország kész az ukrajnai konfliktus békés rendezésére, de Moszkvának számos feltétele van” – mondta Mihail Galuzin, orosz külügyminiszter-helyettes, írta meg a Pravda az RTVI-nek adott interjú nyomán.

AZ OROSZ POLITIKUS SZERINT PONTOSAN MEGHATÁROZHATÓ FELTÉTELEK MENTÉN ÉRHET CSAK VÉGET A KONFLIKTUS ÉS ÁLLHAT HELYRE A BÉKE ÚGY UKRAJNÁBAN, MIND EURÓPÁBAN.

Galuzin tolmácsolásában Moszkva elvárásai lényegében megegyeznek korábbi elvárásaival, vagyis a fegyverszállítmányok azonnali leállítását, az ukrán fegyveres erők részéről a harcok beszüntetését, valamint garanciákat vár arra vonatkozóan, hogy Ukrajna fenntartja nem-nukleáris státuszát, valamint lemond a NATO és EU-tagságról.

EZENFELÜL UKRAJNÁNAK EL KELL ISMERNIE AZ ÚJ TERÜLETI REALITÁSOKAT, AZAZ OROSZ TERÜLETNEK KELL ELISMERNIE A NÉPSZAVAZÁSOK ÚTJÁN OROSZORSZÁGHOZ KERÜLT RÉGIÓKAT, ÍGY TÖBBEK KÖZÖTT A DONBASSZI MEGYÉKET ÉS A KRÍMET IS.

A Nyugatnak kellene megfizetnie a fegyverszállítás árát

Galuzin Moszkva nemzetközi közösséggel szemben támasztott követelményeinek is hangot adott.

A legfrissebb hírek itt!

Kijevhez hasonlóan a külföldi kormányoknak is el kell ismerniük az „új területi realitásokat”, vagyis a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok (DPR és LPR), valamint Zaporozsjei és Herszon régiók Oroszországhoz való csatlakozását. Új elem a jelenlegi követeléseket illetően, hogy Oroszország közvetett módon a fegyverszállításért is felelősségre vonná a Nyugatot.

AZ OROSZOK SZERINT A NYUGATI FEGYVERESZÁLLÍTMÁNYOKNAK KÖSZÖNHETŐEN VÁLT UKRAJNA PUSZTULATTÁ, EZÉRT A NYUGATI ORSZÁGOKNAK IS KELLENE ÚJRAÉPÍTENI AZ UKRÁN INFRASTRUKTÚRÁT, MIVEL POLITIKÁJUK CSAK ELMÉLYÍTETTE A KONFLIKTUST.

Ezenfelül még feltételnek támasztották, hogy feloldják az oroszellenes szankciókat, visszavonják a pereket, megszüntessék az Oroszországgal, orosz magánszemélyekkel és jogi személyekkel szembeni jogi eljárásokat.

Forrás

Hirmagazin.eu