Home Főhírek Külföld Itt a vége, betiltják a dohányzást Új-Zélandon

Itt a vége, betiltják a dohányzást Új-Zélandon

Illusztráció: indianexpress.com

Új-Zélandon a következő nemzedék és az azt követők törvényesen már soha életükben nem vásárolhatnak dohányterméket –  jelentette be a wellingtoni kormány.

Ayesha Verall, az egészségügyi miniszter helyettese közölte: jövő év végéig elfogadják az erről szóló törvényt, amelynek 2027-es hatályba lépésekor a 14 évesek vagy a fiatalabbak már soha életükben nem vehetnek dohányterméket az országban.

Biztosak akarunk lenni abban, hogy a fiatalok soha nem szoknak rá a dohányzásra, ezért bűncselekmény lesz nekik dohányterméket eladni vagy hozzáférhetővé tenni

– közölte Verall. Az új törvény értelmében csak rendkívül alacsony nikotintartalmú termékek kerülhetnek majd forgalomba, és a dohánytermékeket árusító üzletek számát is csökkentik.

A miniszterhelyettes történelmi napnak nevezte mindezt az ország egészségügye szempontjából, felidézve, hogy a dohányzás okozza a legtöbb, egyébként megelőzhető halálesetet az országban, és minden negyedik rákos megbetegedés is erre vezethető vissza. Új-Zéland kormánya azt tűzte ki célul, hogy 2025-re senki se dohányozzon az országban, ezért leszokást segítő intézkedéseket is terveznek – számolt be az MTI.

mti

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version