Ítéletidő, hőség és vízhiány Európa-szerte – euronews videója

Dátum:

A lengyelországi Szczecinben a heves esőzések következtében árvíz alakult ki. Az ítéletidő miatt Gdyniában a népszerű Open’er zenei fesztivált, mely két év kényszerszünet után tért vissza, fel kellett függeszteni.

A négy napos rendezvényen a világzene legnagyobb előadói léptek fel, valamint 250 ezer látogatót vártak. A rossz időre hivatkozva néhány fellépő lemondta a koncertjét, és egy tucat fesztiválozónak is el kellett hagynia a helyszínt.

Olaszország az elmúlt 70 év legsúlyosabb aszályával néz szembe. A Pó-folyó völgyének rizsföldjei kiszáradtak, ezzel veszélybe került a rizottóhoz használt olasz rizs termesztése. Az ország legnagyobb folyója az esőhiány miatt lassan hosszú homokos területté válik. A Lomellina-rizsföldeken ezért nincs elegendő víz a termés elárasztásához.

Kiválogatjuk Neked a legfontosabb – és legérdekesebb híreket, amit megspékelünk saját híreinkkel! Nézd meg az összeállításunkat!

A római állatkertben az állatok fagyasztott gyümölcsöket, húst és halat kapnak, hogy könnyebben bírják az extrém meleget. Az állatkert dolgozói mindent megtesznek azért, hogy segítsenek az állatoknak: hideg vízzel teli tavakat hoznak létre, az elefántok még hideg zuhanyt is kapnak.

A Veronában továbbra is fennálló vízhiány miatt a város polgármestere Damiano Tommasi aláírt egy rendeletet, mely megtiltja, hogy augusztus 31-ig személyes szükségleteken kívül másra is használják az ivóvizet. Nyár végéig ezért nem lehet majd autót mosni, kiskertet, kertet és sportpályákat öntözni, és medencét feltölteni. Minden más olyan tevékenység is tiltott, ami nem az alapvető szükségletek közé tartozik.

Ítéletidő, vízhiány és katasztrófaközeli állapot Európában – videó

euronews nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás