Ismét nő a délvidéki magyar településeken az illegális bevándorlók száma – videó

Dátum:

A helyzet egyre inkább hasonlít a 2015-ös állapotokhoz, azzal a nagy különbséggel, hogy akkor még nem állt a magyar határkerítés, és bárki ellenőrizetlenül bejöhetett az országba.

A hétvégén ísmét több mint 400 embert állítottak meg a rendőrök és a katonák. A kerítés szerbiai oldalán már táborokat építenek a bevándorlók. Probléma akkor lehet, ha több százan együtt indulnak meg

– közölte az M1 Híradója.

Több száz migráns vert tábort a Tisza töltésén, a vajdasági Martonos területén, mert úgy gondolják, a folyón gumicsónakkal átkelve Magyarországra, majd innen Nyugat-Európába juthatnak. A Tiszán átkelni azonban nem olcsó, és nem mindenki tudja kifizetni az embercsempészek által kért összeget.

Hasonló a helyzet a szomszédos Magyarkanizsán is, a vajdasági kisvárosban már szinte bármelyik sarkon lehet migránsokkal találkozni. A helyiek attól félnek, hogy újra át kell élniük a 2015-ben történteket, amikor Magyarkanizsát és környékét valósággal elözönlötték az illegális bevándorlók.

Magyarkanizsán válságstábot állítottak fel a helyzet kezelésére. A martonosi sátortábor felszámolásához rendőri erősítésre van szükség, ezt a napokban meg is kaphatják. Azt tervezik, hogy a városban több helyen sátrazó migránsokat elszállítják egy befogadótáborba.

A Bács-Kiskun megyei Kelebia környékén is nagy volt a mozgás hétvégén. A határ szerb oldalára is megállás nélkül érkeznek az újabb csoportok. Hétfőn napközben is több tucat határsértőt tartóztatták fel a határrendészek Hercegszántó közelében.

A helyzet előreláthatólag romlik a következő hónapokban. A rendőrök és a megyei polgárőrök felkészültek arra, hogy a hideg beálltával egyre többen próbálkoznak majd a határátlépéssel.

A rendőrök az elmúlt hétvégén 330-nál is több illegális bevándorlót fogtak el és kísértek vissza a határzár túloldalára. Rajtuk kívül további 106 migránst már a határon megakadályoztak abban, hogy magyar területre lépjen. Négy ember ellen embercsempészet gyanújával indítottak eljárást.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Itt a legújabb NAV-lista: ők trükköznek az alkalmazottak bejelentésével

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi...

OTP: A legújabb, néhány napja keringő átverés e-mail útján terjed..

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki...

Megtalálták a dunai hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét –...

Mészárlás a Római-parton

A Fővárosi Önkormányzat tájépítészeti osztályvezetője szerint az érintett fák...
Megszakítás