Home Hírek Magyar oktatás Így módosul az iskolai szünetek hossza a következő tanévben

Így módosul az iskolai szünetek hossza a következő tanévben

66e9ac56e8be4c6aa161e1dd80f68a25
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Lang Róbert)

A 2023/2024-es tanévben az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27-én, a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6-án várható – olvasható Magyarország kormányának hivatalos honlapján elérhető tervezetben.

A tájékoztatás szerint a téli szünet előtti utolsó tanítási nap előre láthatóan 2023. december 20-án, a szünet utáni első tanítási nap pedig 2024. január 8-án lesz. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 28-án, a szünet utáni első tanítási nap pedig 2024. április 8-án várható. A tanítási napok száma a gimnázium, szakgimnázium és a szakiskola kivételével valamennyi intézménytípusban száznyolcvan nap lesz.

Így tervezzünk a szabadságokkal a következő tanévben a hosszabb iskolai szünetekben

Összeszedtük, hogy a következő tanévben hány munkanap esik a szünetek idejére.

Az első tanítási nap 2023. szeptember 1-jén, az utolsó tanítási nap 2024. június 21-én lesz. A következő tanév első féléve a tervezet szerint 2024. január 19-ig tarthat. Ez azt jelenti, hogy a téli és őszi szünet néhány nappal hosszabb, a nyári szünet egy héttel rövidebb lehet.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version