„Nem csinálhattok velem semmit, ti büdös csicskák!” – ordította a férfi igazoltatás közben Oroszlányban, majd a rendőrautóra is felugrott..

Furcsára sikerült az igazoltatás / Illusztráció: Northfoto

Furcsára sikerült az igazoltatás / Illusztráció: Northfoto

Felugrott egy férfi egy rendőrautó motorháztetejére, majd ordítva szidta rendőreinket, amiért igazoltatták őt.

 

Talán egy kis fogda, és egy-két atyai pofon kijózanította volna.. (szerk.)

A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság, rongálás és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki Oroszlányban szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőreinket, illetve megrongálta a rendőrautót – adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint 2019. június 14-én a késő esti órákban Oroszlányban két rendőr intézkedett a férfival szemben, aki vitatkozni kezdett velük, majd – között – ezt kiabálta nekik:

„A jelszó: nyomorult rendőrök! Buzi rendőrök! Nem csinálhattok velem semmit, ti büdös csicskák!”

Ezután felugrott a rendőrautó motorháztetejére, ahonnan megpróbált felugrani a kocsi tetejére, de a rendőrök ezt megakadályozták.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, vele szemben a bíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabjon ki, valamint 1 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetve kötelezze őt a rendőrautóban keletkezett kár megtérítésére – olvasható a közleményben.

Hirmagazin.eu, blikk