Home Főhírek Belföldi hírek Így harcol Gyurcsányné Brüsszelben azért, hogy Magyarország ne kapjon uniós pénzeket

Így harcol Gyurcsányné Brüsszelben azért, hogy Magyarország ne kapjon uniós pénzeket

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök felesége európai parlamenti képviselőként évek óta azért harcol, hogy Magyarország ne kapja meg a nekünk járó uniós forrásokat.

A Gyurcsány-házaspár abban reménykedik, hogyha nem kap Magyarország EU-s pénzeket, akkor a gazdaság összeomlik, és ők újra hatalomra kerülnek.

A gazdaság összeomlásával kapcsolatos forgatókönyv természetesen nem reális, az ugyanakkor felháborító, hogy Gyurcsányné a saját hazája ellen tevékenykedik Brüsszelben, így akadályozva például a pedagógusok béremelését. Ezzel párhuzamosan a Gyurcsányék magyarországi pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) a pedagógusok béremelésének az elmaradását kéri számon a kormányon… Az alábbiakban bemutatjuk, hogy Gyurcsányné 2019-től napjainkig hogyan küzd annak érdekében, hogy mi magyar állampolgárok ne juthassunk uniós forrásokhoz.

Tegyük hozzá: Gyurcsány Ferenc pénteken őt, azaz saját feleségét árnyékkormánya miniszterelnökének nevezte ki. Azaz, így, ilyen eszközökkel akarnak visszatérni – áprilisi katasztrofális választási bukásuk után – a hatalomba.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ahogy arról médiánk július végén beszámolt, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő egyik megszólalása alapján, Gyurcsány Ferenc felesége levelet küldött az Európai Parlamentnek, és ebben a rágalmakkal teli feljelentő levélben nem kevesebbről van szó, mintsem hogy

GYURCSÁNYÉK AZT FEJTEGETIK, HOGY MI MAGYAROK TOVÁBBRA SE KAPJUK MEG A NEKÜNK JÁRÓ UNIÓS FEJLESZTÉSI PÉNZEKET.

A GYURCSÁNY-HÁZASPÁRT TEHÁT LEGKÉSŐBB JÚLIUS ÓTA ARRA KÉSZÜL, HOGY MEGAKADÁLYOZZA AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS MAGYARORSZÁG MEGÁLLAPODÁSÁT A PÉNZEK FOLYÓSÍTÁSÁRÓL, EHHEZ ESZKÖZKÉNT AZ EURÓPAI PARLAMENTET HASZNÁLJÁK FEL.

Ezzel egy időben Gyurcsány Ferenc elkezdet posztolni arról, hogy valamire „készülnek”. Később kiderült, hogyISMÉT HATALOMRA AKARNAK TÖRNI, ERRE KÉSZÜLNEK. 

Gyurcsány felesége szerint

a Demokratikus Koalíció arra készül, hogy visszaadja az emberek hitét abban, hogy lehet hozzáértően és odafigyelve kormányozni.

Gyurcsányné és Gyurcsány Ferenc. FORRÁS: MTI/ILLYÉS TIBOR

Magyarán: GYURCSÁNY VAGY GYURCSÁNYNÉ MINISZTERELNÖK AKAR LENNI.

A migráció és a gender-ügyek témájában Gyurcsányné évek óta támadja Magyarországot Brüsszelben. Újabban pedig a teljesen elhibázott, Brüsszel által Oroszországra kivetett gazdasági szankciók ellenzése miatt támadja hazánkat.

GYURCSÁNYNÉ A RÉGI ÉS AZ ÚJ TÉMÁKAT KÖTI ÖSSZE ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MEGAKADÁLYOZZA AZ UNIÓS PÉNZEK KIFIZETÉSÉT.

A baloldali politikus azon törekvése, hogy megakadályozza a magyar emberek EU-s forrásokhoz jutását, persze nem újdonság, de ez csak idén öltött konkrét, kézzel fogható formát, találkozva az EP baloldal többségének az akaratával. Az uniós politikusok nyilvánvalóan azért akarna bosszút állni a magyarokon, mert áprilisban nem szavaztuk meg Gyurcsányék visszatérését.

Érdemes azt is felidézni, hogy még EP-képviselővé választása előtt azt mondta,

barátokat és szövetségeseket gyűjtve meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a pénzek jelentős része a kormányt kikerülve, független uniós testületek döntése alapján, közvetlenül menjen önkormányzathoz, civil szervezetekhez, vagy például a Magyar Tudományos Akadémiához.

Természetesen

GYURCSÁNYNÉ BALOLDAL ÖNKORMÁNYZATOKNAK A KORMÁNY KIKERÜLÉSÉVEL TÖRTÉNŐ UNIÓS PÉNZHEZ VALÓ JUTÁSÁRÓL BESZÉLT, AMI JOGILAG KIVITELEZHETETLEN.

Ez azonban nem akadályozta meg egyik szövetségesét, Donáth Anna momentumos politikust abban, hogy szeptember 13-án hasonló tartalmú levelet írjon az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek, „pénzt kérve az önkormányzatok számára”.

AZ ÚGYNEVEZETT „CIVIL” SZERVEZETEKEN A BALOLDALLAL EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEK ÉRT GYURCSÁNYNÉ ÉS DONÁTH IS.Az MTA

finanszírozása ebben a kontextusban nem értelmezhető.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Mindezek mellett Gyurcsányné szintén még 2019-ben mondta azt, hogy

a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem független európai intézmény ossza ki és felügyelje.

2020 májusában, a koronavírus-válság kellős közepén pedig arról értekezett Gyurcsányné,

végre el kell fogadni azokat a szabályokat, melyek az antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából.

Majd pedig 2021 februárjában azt közölte a bukott miniszterelnök felesége, hogy

mai felszólalásomban azt kértem az Európai Bizottságtól, hogy az ilyen kormányok helyett a pénzt inkább adják közvetlenül az önkormányzatnak és civil szervezetnek.

Tavaly júliusában Gyurcsány Ferenc felesége teljesen nyíltan kijelentette:

amíg Orbán Viktor és kormánya ezt a politikát folytatja, azaz, amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből.

Gyurcsányné ezt követően sem állt le, és 2021 decemberében azt mondta, végre olyan következménye lesz a magyar kormány demokratikus értékeinket romboló politikájának, ami igazán fájni fog Orbánnak: ha nincs jogállam, nem lesznek uniós források sem. Macron elnökkel folytatott megbeszélésünk után bátran kijelenthetjük, hogy a francia soros elnökség alatt bevezetik a jogállamisági mechanizmust.

Ez utóbbi egyébként megtörtént, most a jogállamisági mechanizmus konkrétan nem definiálható ürügyén akarnak forrásokat elvonni tőlünk.

Gyurcsányné. FOTÓ: KONCZ MÁRTON – ORIGO

Jól látszik tehát, hogy Gyurcsányné

AZ ELMÚLT ÉVEKBEN FOLYAMATOSAN AZON DOLGOZOTT, HOGY A MAGYAR EMBEREKNEK JOGOSAN JÁRÓ PÉNZEKET NE FIZESSE KI BRÜSSZEL, CSUPÁN AZÉRT, MERT A MAGYAR VÁLASZTÓK NEM A GYURCSÁNY-PÁRTOT HATALMAZTÁK FEL KORMÁNYALAKÍTÁSRA.

Gyurcsányék vélhetően abban reménykednek, hogyha nem kap Magyarország EU-s pénzeket, akkor a gazdaság összeomlik és ők újra hatalomra kerülnek. A gazdaság összeomlásával kapcsolatos forgatókönyv természetesen nem reális, az ugyanakkor felháborító, hogy

GYURCSÁNYNÉ A SAJÁT HAZÁJA ELLEN TEVÉKENYKEDIK BRÜSSZELBEN, ÍGY AKADÁLYOZVA PÉLDÁUL A PEDAGÓGUSOK BÉREMELÉSÉT.

Ezzel párhuzamosan a Gyurcsányék magyarországi pártja a pedagógusok béremelésének az elmaradását kéri számon a kormányon…

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A kormány a nyár folyamán ígéretet tett az oktatásban dolgozók bérének emelésére – egészen pontosan a diplomás átlagbér 80 százalékához kívánja igazítani azt – amit szándékozik is megtartani, azonban ennek finanszírozása EU-s források nélkül nem megvalósítható.

HOSSZABB TÁVON MÁS FONTOSABB FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ IS SZÜKSÉG VAN UNIÓS PÉNZEKRE, PÉLDÁUL: KÓRHÁZFELÚJÍTÁSOK, A KÖZUTAK KARBANTARTÁSA, VASÚTFEJLESZTÉS, AZ ENERGETIKAI SZEKTOR DIVERZIFIKÁLÁSA ÉS EGYEBEK. GYURCSÁNYÉK MINDETTŐL MEGFOSZTANÁNAK BENNÜNKET.

Nagyon fontos kiemelni, hogy ezek a pénzek járnak nekünk, hiszen mi magyarok is befizetünk a közös uniós kasszába.

origo

Hirmagazin.eu

Exit mobile version