Szerda

Szerdán napos és gomolyfelhős időszakokra számíthatunk. A legtöbb napsütés a Dunántúlon várható, míg a Dunától keletre és a középső régiókban helyenként előfordulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadással és jégesővel. Az északi-északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz, a zivatarokat pedig viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 8-15 fok között, délután pedig 24-29 fok között alakul, de a záporok és zivatarok után hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtök

Csütörtökön a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők. Eleinte csak elszórtan, később viszont egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadással és jégesővel. A nyugati-északnyugati szél helyenként élénk lesz, a zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is lehet számítani. Keleten hajnalban pára és köd képződhet. A csúcshőmérséklet 23-30 fok között várható.

Péntek

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, és sokfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok és zivatarrendszerek is kialakulhatnak, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A délies szél több helyen megélénkül, zivataroktól függetlenül is. Hajnalban pára és köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 21-29 fok között alakul, északnyugaton hűvösebb maradhat az idő.

Szombat

Szombaton napos és gomolyfelhős idő lesz jellemző, sok helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadással és jégesővel. A déli-délnyugati szél élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz. A nappali hőmérséklet 22-29 fok között alakul.

Vasárnap

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az élénk, erős nyugatias szél mellett a hőmérséklet 23-30 fok között alakul.

Forrás: Időkép, Berceli Balázs (tegnap 18:09).

Nyitókép illusztráció

Facebook.post/videó

Hirmagazin.eu