Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Húsz éve embert ölt, most feladta magát

Húsz éve embert ölt, most feladta magát

hirmagazin 2015 06 27 150846
2015. 06. 27. – 14:22
forrás: MTI

Feladta magát a rendőrségen az a 38 éves férfi, akit a Zalai megyei Csapiban 1996-ban elkövetett emberölés társtetteseként kerestek – közölte pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK).
A gyanúsított péntek délben a pécsi rendőrkapitányságon jelentkezett, miután a Zala megyei kapitányság csütörtökön elfogatóparancsot adott ki ellene. A Somogy megyei férfi a sajtóból tudta meg, hogy keresik. A pécsi rendőrök C. Pétert őrizetbe vették és átadták zalai kollégáiknak.

A police.hu oldalon csütörtök reggel jelent meg a ZMRFK nevet és fényképet is közlő felhívása, amelyben segítséget kértek a rendőrök a 38 éves C. Péter elfogása érdekében. A férfi a gyanú szerint még 1996-ban a Zalakaroshoz közeli faluban társával fejbe lőtte és kirabolta egy ismerősét.

Nothoff Ingrid, a ZMRFK szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a férfi annak az 1996-ban Csapiban történt emberölésnek a társtetteseként lett gyanúsított, amelyben a múlt héten került házi őrizetbe egy 37 éves férfi. A másik gyanúsítottat június 16-án vették őrizetbe, majd két nappal később a bíróság elrendelte a házi őrizetét.

A gyilkosság előzményeiről a Zalai Hírlap számolt be. Eszerint a fiatalabb férfi még középiskolás korában barátkozott össze a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy társa segítségével megszerzi a férfi vagyontárgyait, ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett.

A férfi, ahogy korábban többször, úgy 1996. április 5-én is autójával elvitte magához a fiút, és amikor elaludt, a fiatal beengedte társát a házba. Amikor a fegyvereket, műszaki cikkeket pakolni kezdték, a férfi felébredt a zajra, a fiú pedig fejbe lőtte.

Exit mobile version