Home Szabadidő Bulvár Hosszú Katinka őszintén mesélt a válásáról: „Nem mindig tudtam erős maradni”

Hosszú Katinka őszintén mesélt a válásáról: „Nem mindig tudtam erős maradni”

Hosszú nyolc számban indul majd a világbajnokságon /Fotó: Pozsonyi Zita

Budapest — Rendkívül nehéz egy éven van túl Hosszú Katinka (29), aki válik férjétől, s korábbi edzőjétől, az amerikai Shane Tusuptól (30).

Érthető, hogy megviselte őt az elmúlt időszak, de ma már újra mosolyog, s motivációjából egy cseppet sem veszített. Sőt még inkább eltökéltnek tűnik… A kedden kezdődő, kínai rövid pályás világbajnokságon igyekszik minél több aranyérmet szerezni.

Hogyan tudta túltenni magát a viszontagságos időszakon?

Hosszú Katinka: Nem mindig tudtam erős maradni. A nehézségek ugyanakkor megerősítettek, s keményebb lettem, mint valaha voltam. Nagyon hálás vagyok, hogy van nekem az úszás, amely mindig biztos pont volt az életemben, s most is támaszt nyújtott.

Fizikailag milyen állapotban érzi magát?

Hosszú: Szerencsére nincs problémám ezzel kapcsolatban. Ugyanúgy tudok edzeni, mint 15-20 évvel ezelőtt, s a regenerálódás is ugyanúgy megy, mint korábban. A Világkupán olyan eredményeket értem el, amelyek bizonyítják, hogy a formám kezd a régi lenni.

Hosszú Katinka őszintén mesélt a válásáról „Nem mindig tudtam erős maradni” 1
Az úszónő az elmúlt hónapokban viszzanyerte korábbi formáját /Fotó: Pozsonyi Zita

Edzőjének, Petrov Árpádnak mekkora szerepe van a javulásban?

Hosszú: Minden jól működik köztünk, ennek bizonyítéka, hogy az eredmények is jönnek. Nehéz persze már most kijelenteni, hogy a maximumot hoztuk ki magunkból. Az edzéstervemben sok minden megmaradt, de vannak benne új elemek is, mindenképpen változatosabb lett.

Mivel lenne elégedett a rövid pályás világbajnokságon?

Hosszú: Természetesen nagyon motivált vagyok. Igyekszem kihozni magamból a maximumot, nem is lehet más a célom, mint a minél jobb időeredmények elérése és persze a győzelmek.

Elképzelhetőnek tartja, hogy hamarosan az egyéni csúcsaihoz közeli időket ússzon?

Hosszú: Mindenképpen ez a tervem, másképp nem is lenne értelme az egésznek. Továbbra is fejlődni szeretnék.

Reméljük, sokáig úszik még. Azért a pályafutása után időszakra is vannak már tervei?

Hosszú: Most azt mondom, hogy a 2020-as tokiói olimpia után is szeretnék úszni, de majd meglátjuk. Úgy tervezem, hogy a sportág mellett maradok a későbbiekben. A jövőmet a pszichológia irányában is el tudom képzelni, hiszen ez irányú végzettségem van.

Hosszú a 2020-as olimpián még biztosan szerepel. Az ezt követő időszakra pedig több terve is van /Fotó: Facebook

Kevesebb számban indul

A tréningeken továbbra is teljes intenzitással dolgozik Hosszú Katinka, azonban a korábbiaknál sokkal jobban megfontolja, hány számot vállaljon a versenyeken. A kedden kezdődő rövid pályás világbajnokságon nyolcban indul, ez néggyel kevesebb, mint amennyiben a két évvel ezelőtti vébén rajthoz állt.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Pozsonyi Zita

Exit mobile version