13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Horrorfilmekben nem látni ilyen szörnyűséget! …. Ezek után konyhakést ragadott és kivágta a nő méhéből a magzatot… (18+)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Amerikában jelenleg egyetlen női elítélt, Lisa Montgomery vár szövetségi halálbüntetésre.

December 8-ra kitűzött kivégzését azonban a koronavírus miatt felfüggesztették, így remény nyílt arra, hogy Joe Biden, a január 20-án hivatalba lépő elnök megkegyelmez neki.
Egy friss bírósági döntés azonban felfüggesztette a kivégzés korábbi jegelését, így a nőnek – aki 2004-ben szinte felfoghatatlan brutalitással ölte meg áldozatát – jelen állás szerint már csak napjai vannak hátra.

Még Joe Biden január 20-án esedékes elnöki beiktatása előtt kivégezhetik Lisa Montgomeryt, az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nőt, miután a washingtoni fellebbviteli bíróság múlt hét pénteken felülbírálta a nő kivégzését elhalasztó, alsóbb szintű bírósági döntést – írta meg elsőként a CNN. A hír hatalmas médiavisszhangot váltott ki a világsajtóból, ugyanis közel 70 év után (a legutóbbi 1953. december 18-án Bonnie Brown Heady-vel történt) Lisa lehet az első nő, akit szövetségi halálos ítélet alapján végeznek ki az Egyesült Államokban.

Született pszichopata

A most 52 esztendős Lisa M. Montgomery életútja szinte tankönyvi példája annak, miként válhat valaki hidegvérű gyilkossá: a nőt már gyermekkorában megerőszakolta a mostohaapja és már korán profi, megrögzött hazudozóvá vált. Bár első férjétől született négy gyermeke, a másodiktól is akart egyet. Ám akadt egy „kis” probléma: Lisa korábban elvetélt és műtéti úton kérte meddővé tételét, amely következtében nem eshetett újra teherbe.

A nő mentális egészsége ekkora rohamosan romlott, ezt pedig csak tetézte, hogy kényszerképzetei voltak és már nemcsak ismerőseinek, hanem magának is azt hazudta, hogy terhes. Bő ruhákat hordott, kitolta a hasát, és mindenkit megkért, akivel csak találkozott, hogy fogja és simogassa meg a pocakját, ugyanis babát vár.

Lisa Montgomery napjainkban a börtönben, Kép: Wikipedia

 

A szíve mélyén persze ő is tudta, hogy becsapja magát és mindenkit. De annyira szeretett volna még egy gyereket, hogy nem tudott beletörődni a sorsába. Ezért az interneten megismerkedett egy várandós kutyatenyésztővel, Bobbie Jo Stinnett-tel. Montgomery “Darlene Fischer” néven mutatkozott be neki és felajánlotta, hogy megvesz tőle egy kutyát. Az adásvételt 2004. december 16-ára beszélték meg az akkor 23 éves Stinnett házában.

A brutális gyilkosság

A horrorfilmbe illő, előre eltervezett gyilkosságra és csecsemőrablásra még aznap sor is került. Mikor Lisa elutazott Skidmore-ba a saját, Kansas állambeli otthonából és kiért a házhoz, megvárta, hogy Bobbie egy kicsit ne figyeljen rá, erre pedig az volt a legalkalmasabb pillanat, amikor a kismama az eladni kívánt kutya ketrecével bajlódott. Ekkor Montgomery hátulról odalopódzott Stinnetthez és egy kötéllel megfojtotta.

Ezek után konyhakést ragadott és kivágta a nő méhéből a magzatot. A rendőrségi jelentések szerint úgy tudni, hogy ekkor a kismama még eszméleténél volt és próbálta védeni a gyermekét utolsó leheleteivel, azonban percekkel később belehalt sérüléseibe.

A gyermek viszont túlélte a szörnyű támadást, ugyanis Bobbie Jo terhessége már a 8.-9. hónapban járt, így a kisbaba élve született. Montgomery ezután úgy tett, mintha az övé lenne a gyerek, és mint aki jól végezte dolgát, távozott a helyszínről. A gyilkos ezt követően mindenkinek megmutatta az áldozat babáját, és azt állította, hogy a sajátja.

Az áldozat Bobbie Joe Stinnet, és később a baba apjával, Zeb Stinnettel., Kép: facebook/schreenshot

 

Órákkal később azonban Stinnett édesanyja felfedezte lánya holttestét, a rendőrök pedig már másnap letartóztatták Montgomery-t, ugyanis a nyomozók megtalálták Lisa haját Stinnett markában, amit a haláltusája közben tépett ki. Mivel emberrablás is történt, az FBI nyomozott az ügyben, akik a hajminta alapján azonosították az elkövetőt. A babát ezután visszaadták apjának.

Ítélet: halál

Lisát annak ellenére, hogy később beismerte tettét, 2007-ben halálra ítélte a bíróság az esküdtszék javaslatának megfelelően, ugyanis az évek során az összes fellebbezési lehetőségből kifogyott. Ügyvédje, Kelley Henry szerint viszont a nőt nem szabadna kivégezni, mivel mentálisan beteggé vált, miután gyerekként bántalmazás áldozata volt. Jelenleg is rengeteg gyógyszert kell szednie: többek között bipoláris zavara pszichotikus színezettel, komplex PTSD-je, halántéklebeny epilepsziája és kisagyi diszfunkciója is van.

Az ügyvéd szerint ráadásul védence egyértelműen pszichotikus állapotban volt a gyilkosság idején, és amikor visszanyerte a kapcsolatát a valósággal, mélységesen megbánta tettét. Montgomeryt végül halálra ítélték, és jelenleg egy szövetségi fegyházban várja január 12-én esedékes büntetése végrehajtását.

A Covid és Biden miatt majdnem megúszta

Amerikában azért bír nagy jelentőséggel ez az ügy, mert 1972-ben a legfelsőbb bírósági határozat értelmében eltörölték az összes hatályos halálbüntetési törvényt. A Legfelsőbb Bíróság későbbi, 1976-os határozata azonban újra lehetővé tette, hogy az államok visszaállítsák a halálbüntetést, 1988-ban pedig már szövetségi szinten is törvénybe iktatták a halálbüntetést – írja a BBC.

Az amerikai bűnügyi adatok alapján 1988 és 2018 között összesen 78 személyt ítéltek halálra szövetségi bűncselekmények elkövetése miatt, és közülük is csak három rabot végeztek ki. A hosszú szünet után aztán Trump 2019-ben közölte, hogy folytatni kívánja a szövetségi kivégzéseket, amit elméletileg csak a legbrutálisabb bűnözőkön alkalmaznak majd.

A törvényhozók döntésének értelmében Lisa is ebbe a csoportba tartozik, ezért a gyilkost 2020 december 8-án végezték volna ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. A kivégzést ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal január 12-re tűzte ki.

A múlt pénteki bírói döntés értelmében pedig ezt jogszerűen tehette meg, mert a kivégzés napja a döntés időpontjában még nem jött el. Így Montgomeryt bő egy héttel végezhetik ki Joe Biden beiktatása előtt, aki azt ígérte, megválasztása esetén eltörölteti a szövetségi szintű halálbüntetést.

Jelen állás szerint tehát még Donald Trumpnak, áll jogában megváltoztatni a gyilkosra kiszabott halálbüntetést tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre, ami azért nem túl valószínű. Annak ellenére sem, hogy a bukott elnököt erőiket egyesítve jelenlegi és volt ügyészek, emberkereskedelem és családon belüli erőszak ellen küzdő aktivisták, civilek, mentális egészséggel foglalkozó szervezetek kezdték ostromolni azzal a kéréssel, hogy állja útját Lisa Montgomery kivégzésének.

Ám nagyon úgy fest, hogy Trump ennek ellenére sem ad kegyelmet, és több halasztást már az ügyvédek sem tudnak kicsikarni, így Lisa Montgomeryt egy leköszönő elnök elnökségének utolsó napjaiban fogják kivégezni méreginjekcióval. Joe Biden január 20-i beiktatása után azonban nincs tervben több ilyen, így mondhatni egy héten múlt a nő élete.

BBC

noizz

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...

Úgy néz ki, mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten

Elvi hozzájárulását adta a belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megrendezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután...