Aszfalton heverő holttestek mellett az utcán kénytelenek főzni az emberek az oroszok által megtámadott kijevi külvárosban, mivel nincs se gáz, se áram..

Háborús valóság

Bucsa nem is olyan régen egy élhető város volt. A vele szinte egybeépült Kijev megtámadása után ez hirtelen megváltozott. – Hosszú napok óta nincs se víz, se villany, se gáz. Az emberek jobb híján az utcán hordókból készített tűzhelyeken főznek. Egymással ugyan összefognak, de nyilván mindenki a saját szerettei életét félti a legjobban – magyarázta az elmenekült nő.

Készül az ebéd az utcán Fotó: Natasa

– Láttam az utcán rohanó családokat, az aszfalton fekvő halottakat. Senkinek sem kívánok hasonló élményeket. Tudom, a távol élőknek ez olyan, mint akár egy jövőbeli film témája, de az én számomra az átélt valóság.

Bevásárló kocsikban tolják el a holttesteket Fotó: Natasa

Elindultak a fosztogatások is az üres házakban

A nő férja Ukrajnában maradt, várja a fejleményeket, a menekült nő most a férje mellett az egykori szomszédaival is tartja a kapcsolatot

– Megtudtam, hogy a még álló, de a lakók által elhagyott házakban megindultak a fosztogatások. A bűnözők kapva kapnak az alkalmon, és elvisznek minden mozdíthatót. Bútorokat, értéktárgyakat és élelmet egyaránt.

borsonline nyomán

Hirmagazin.eu