Hogyan lehetünk egészségesebbek?

Ma divat a karcsúság és az egészséges életmód. Egyre másra bukkannak fel a csodaszerek és csoda módszerek, amelyek hihetetlenül gyors eredményeket ígérnek. Mindenki, aki plusz kilókat cipel, szeretne nagyon gyors eredményt és gyors siker, kecsegtető sokak számára, főleg ha már sokszor csalódtak. Egészséges életmód kialakításával tartós eredményt érhetünk el.

Az egészséges életmód lemondásokkal is jár

Az egészséges életmód kialakítása lemondásokkal is jár. Azzal, hogy elkerüljük fehér lisztet és a finomított cukrot nem fogyaszthatunk bármilyen éltelt illetve süteményt. A jó hír az, hogy cserébe számos alternatíva létezik, ami finom ízekkel kárpótol minket. Az egészséges életmód kialakítása nem jár gyors fogyással, de az elért változás látványos és tartós lesz. Az egészséges táplálkozás azt jelenti, hogy továbbra is ehetünk süteményeket, nassolhatunk is gondosan válogatva mit és milyen minőséget fogyasztunk. Ez csak a kezdetekben igényel nagyobb odafigyelést aztán már nem is vesszük le az üzletben a polcról a fehér lisztet és cukrot tartalmazó dolgokat.

Egészséges ételeket fogyasszunk

Az egészséges életmód része, hogy nem hagyjuk leesni a vércukor szintünket és ügyelünk rá, hogy a nap folyamán ne legyenek nagyobb ingadozások benne. Ehhez elég, ha odafigyelünk a bevitt szénhidrátokra, fehérjékre és arra, hogy mikor eszünk zöldségeket illetve gyümölcsöket. Ezzel elkerülhető, hogy nagyon megéhezzünk, és szinte bármit befaljunk, ami elénk kerül.

Nagy előnye a sok zöldség és gyümölcsfogyasztásra hogy feltöltődnek a vitamin raktárjaink és bejut a szervezetünkbe minden szükséges ásványi anyag, amelyet az étkezéssel bevihetünk. ezzel az immunrendszerünket is támogatjuk. A sok vitamin és ásványi anyag hatására a hajunk és a bőrünk is szebbé válik és nem utolsó sorban a hangulatunk és a közérzetünk is sokkal jobb lehet, amiből a környezeted is profitál.

A testmozgás is fontos

Az egészséges életmód fontos része a rendszeres testmozgás, amihez jól jön az extra energia. Jó ételeket kap a testünk és át is mozgatjuk ezzel is sokat teszünk a kiegyensúlyozottságunkért.

A divatdiéták egyik nagy veszélye hogy a következményük hiánybetegségek kialakulása lehet. Ha úgy gondoljuk, hogy túl sokat sanyargattuk már a testünket érdemes egy állapotfelmérésre, például biorezonancia vizsgálatra bejelentkezni. Ezzel pontosabb képet kaphatunk mi az, amit a testünk kér. Amikor a magunkévá teszünk, egy egészséges szokást akkor elkezdjük vonzani a hasonlókat és egyre inkább kedvet kapunk az egészséges életmódhoz.

Vonjuk be a családtagjainkat is

A családtagjainkat is megfertőzhetjük ezzel, ami mindenki számára előnyös. Akár a közös testmozgás is lehet családi program amivel több legyet üthetünk egy csapásra. egészségesebbek jobb kedvűek leszünk és egy más társaságát is élvezhetjük. Ha sokat teszünk saját magunkért és mégis azt érezzük, hogy kedvetlenek maradtunk érdemes az okok felkutatására kineziológus segítségét igénybe venni.

A pihentető alvás elengedhetetlen

A pihentető alvásról sem szabad megfeledkezni. A tartósan kevés alvás türelmetlenné, szétszórttá tesz és gyengíti az immunrendszert is. Növelheti a magas várnyomás, érrendszeri betegségek és cukorbetegség kockázatát. Nyugodt és mély lehet az alvásunk, ha könnyű vacsorát fogyasztunk, a szobánkat alaposan kiszellőztetjük és némi levendula illó olajat is párologtathatunk.

A rendszeres testmozgást sokan nehezen iktatják be a napirendjükbe pedig napi harminc perc séta a friss levegőn is sokat segíthet a jobb közérzet eléréséért. Ha kicsit korábban kelünk és gyalog vagy kerékpárral megyünk dolgozni, akkor nem, vesz el időt a napunkból. Aki igazán fitt szeretne lenni annak érdemes heti három alakalommal intenzívebb testmozgást is beiktatni. A neten számos videót találunk fenn, amely eszközök nélkül hatékony testmozgást kínál.

Hirmagazin.eu