Már alig várta, hogy meleg teával vagy frissítő fagylalttal melegedjen fel, de a fogai fájdalommal reagáltak. A fogérzékenység számos okból jelentkezik, és mindenki egyénileg érzékeli. Az érzékeny fogakat lehet fehéríteni?

A fogfehérítés biztonságos formáinak köszönhetően igen. Hogyan kell csinálni?

Fogérzékenység

A hidegre vagy melegre adott fájdalmas reakciókat sokan tapasztaljuk. A fogérzékenység gyakori probléma, amely leginkább a 20 és 50 év közötti korosztályban fordul elő, és lehet hosszú távú érzékenység vagy átmeneti probléma.

Fogai érzékenyek lehetnek a hidegre, az érintésre, a savas vagy édes ételekre.

Az érzékeny fogak összefügghetnek a szabad fognyakkal és a visszahúzódó ínyvel, a gyenge vagy sérült fogzománccal, valamint a fogszuvasodással.

Előfordulhat, hogy átmeneti fogérzékenységet tapasztal, miután a fogorvosi rendelőben kezelték a fogait, valamint miután a dentálhigiénikus fehérítette a fogait.

Fogfehérítés és érzékenység

S A ragyogóan fehér fogak helyreállítására tett erőfeszítések otthoni fogfehérítő termékek, például fehérítő csíkok használatával a fogak érzékenységének növekedésével is járhatnak.

Ez enyhe fájdalomként jelentkezik. Ez a jelenség ártalmatlan, és nem okoz maradandó károsodást a fogakban.

Fokozott fogérzékenység esetén ajánlott a fogfehérítő csíkok használatát 1-2 napra felfüggeszteni, majd az utasításoknak megfelelően folytatni.

Ha a fájdalom erős, és tudja, hogy érzékenyek a fogai, válasszon alacsonyabb fehérítő hatású fogfehérítő csíkokat. Ezek használata hosszabb időt vesz igénybe, de a fehér fogak végső hatását el fogja érni.

Az érzékeny fogak ápolása

A hosszú távú fogérzékenység különleges gondoskodást igényel.

Kezdődik az érzékeny fogakra való fogkrém, a feltárt fogszuvasodásra való fogkrém és a megfelelő fogkefe kiválasztásával, és támogatható gyógynövényekkel és természetes kezelésekkel.

Fontosak a rendszeres fogorvoslátogatások, a kíméletes fogápolás és a fogak otthoni fehérítéséhez szükséges termékek megfelelő kiválasztása.

Érzékeny fogak és fogfehérítő csíkok

Ha tudja, hogy érzékenyek a fogai, nézd meg a fogfehérítő csíkok érzékeny fogak.

Az alacsonyabb peroxidszint és a rövidebb alkalmazási idő biztosítja, hogy érzékeny fogai ragyogóan fehérek legyenek. A fogfehérítő csíkok mindig csak a fog élő részét fogják fehéríteni, a töméseket nem.

Fogfehérítés érzékenység és fogszuvasodás

Fokozott érzékenység léphet fel a fogfehérítés során, ha a fogak nem teljesen egészségesek és nem kezeli őket fogorvos. Ez főként egy vagy több helyen jelentkező szúró fájdalomban nyilvánul meg.

Először keressen fel egy fogorvost, és kezeltesse az esetleges üregeket vagy laza töméseket.

Beszéljen fogorvosával fogairól és a megfelelő ápolási formákról, valamint a fogfehérítésről.

Ha olyan terméket használ, amely nagy fájdalmat okoz Önnek, hagyja abba a használatát, és forduljon orvosához. Együtt kiválasztják azt a terméket, amely gondoskodik a fogairól és helyreállítja ragyogó fehér mosolyát.