Home Főhírek Időjárás Hogy lesz-e idén fehér karácsony, már most lehet tudni

Hogy lesz-e idén fehér karácsony, már most lehet tudni

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A régi asszonyok a népi hiedelem szerint úgy tartották, ha nem szedik le Orsolya napján a káposztát, később, a rossz idő miatt kirepedezhet – idézi fel a Metropol.

Ám Orsolya napja nem csak az őszi betakarításról szól, híres arról is, hogy ezen a napon szinte teljes pontossággal meghatározható a karácsonyi ünnepek időjárása

– legalábbis a népi jóslás szerint. A több évtizedes népi megfigyelés szerint ugyanis október 21., Orsolya napja adja a legpontosabb előrejelzést a közelgő téli napforduló környéki időjárásról.

Ha hinni lehet a népi bölcseknek, idén latyakos karácsonyra számíthatunk, hiszen a fáma úgy szól, hogy olyan lesz az idő karácsonykor, amilyen idő Orsolya napján volt.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version