Végre valaki gondolt azokra, akiknek álmatlan éjszakái voltak, amiért nem tudták elvinni a kétlábújukat sétálni! A bizarr pórázhasználat azonban megosztja az internet népét…

Meghökkentő látványt nyújt a csirkéknek készült hám, pedig semmi extra nincs benne, pontosan úgy néz ki, ahogy a kutyákra, macskákra készült darabok, és ugyanúgy lehet rá pórázt is csatolni. Azoknak, akik falun nőttek fel, netán még tyúkudvaruk is volt, teljesen abszurd az ötlet, hogy a reggeli kávé után pórázra kapják bármelyik szárnyast és elvigyék sétálni a parkba; mégis, a csirkéknek készült hám rengeteg embert érdekel, és sokan rendelnek is belőle. Hiszen városon újabban egyáltalán nem ritka, hogy tyúkot tartson valaki; főleg a nők, akik szeretik, ha van mindig friss tojás a családnak.

Vannak ugyanis, akik pontosan úgy tartanak tyúkot, ahogy más kutyát vagy macskát: eszük ágában sincs később megenni, és a tojás sem fő szempont, ahogyan az sem, hogy jó kotlós legyen belőle. Bár a tyúksétáltatás ennek tudatában is bizarr látványt nyújt.

Íme a videó:

A háziállatként tartott tyúkokat és kacsákat valószínűleg nem zavarja, milyen látványt nyújtanak; egyszerűen csak élvezik a sétát, csipegetnek, nézelődnek. A háziállatként tartott tyúkoknak egyébként egyre nagyobb divatja van az Egyesült Államokban és Európa egyes országaiban.

 

Vannak, akik úgy tartják a tyúkot, mint a macskákat. Nekik hasznos lehet a csirkéknek készült hám. Fotó: Pixabay.com

Nem feltétlen a tyúkudvarba való fajták közül válogatnak a gazdik, kifejezetten házi kedvencekre szakosodott tyúktenyésztők is vannak, ráadásul színek, méret és vérmérséklet szerint lehet rendelni. A kis kedvencként tartott tyúkkal nincs sok gond, és még tojással is megörvendezteti a gazdit. A közhiedelemmel ellentétben nem minden csirke ostoba, sőt, egy fórumon egy csirkegazdi szerint vannak kifejezetten intelligens egyedek, akik keresik az ember társaságát, és könnyen tanulnak; még akár trükkökre is rá lehet venni őket. Azonban azt egyelőre nehéz elképzelni, hogy valaki a Városligetben vagy faluhelyen az utcán sétáltasson hámmal egy tyúkot anélkül, hogy meghökkent vagy gúnyos pillantást vetnének rá…

ripost

Hirmagazin.eu