Kézhez kapta a hivatalos vádemelést Herczeg Zoltán. Évekre börtönbe kerülhet, de már nem vádolják drogterjesztéssel.

Ahogy azt korábban a Blikk is megírta, a divattervező ellen vádat emeltek és letöltendő börtönt kértek rá, ám a védője úgy gondolja, a hatóságok számára is bebizonyosodott, hogy nem kereskedett kábítószerrel, csupán a birtokában voltak a tiltott szerek.

Herczeg Zoltánt 2022. október 21-én vették őrizetbe, miután 91 grammnyi marihuánát találtak nála. A divattervezőt akkor drogkereskedelemmel gyanúsították meg, és fél évig letartóztatásban, majd újabb négy hónapig házi őrizetben tartották. Tavaly augusztustól újra szabadlábon védekezhet, várva az ügye folytatását.

Friss posztjában Herczeg arról számol be, hogy kézhez kapta a hivatalos vádiratot, amelyből kiderül, hogy az ügyészség pontosan mennyi letöltendőt javasol. A médiaszemélyiség az Instagramon azt írta:

Április 20. Pont ma egy éve szabadultam a 182 napos előzetes letartóztatásból a Venyige utcai fegyházból. Ekkor kezdődött az újabb 122 napnyi házi őrizetem.

Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, nem is értem, hogyan történhetett most ilyen. Ugyanis ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak »megszerzéssel elkövetett« birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok. Ezért tulajdonképpen még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak. Az is vagyok. Köszönöm! Amiért kevésbé vagyok hálás, az ez az indítvány a letöltendőről, ill. az ügyben felmerült több, mint 3, azaz három millió forintnyi »igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj«, melyet ezen felül is meg kell majd fizessek »egyetemlegesen«.

Na nem is sajnáltatni akarom magam, távol álljon tőlem, az van, ami van, ill. nagyon bízom a bíróság bölcsességében, a társadalom, de min. az engem ismerők, kedvelők helyes értékítéletében is. Mindenki levonhatja a tanulságokat. Én is megtettem.

Azonban anyagilag sajnos kissé hanyatt vágott ez az egész történet (meg még amit nem tudtok belőle), így ha nem derogál, örömmel fogadom továbbra is vásárlásaitokat akár a kíméletlenül őszintére, így nyersre sikerült, az egész szarságról írt könyvem, a Divatmajom a ketrecben, akár a gönczeim, cucczaim tekintetében, hogy előbb-utóbb ott tarthassak majd megint, ahol két évvel ezelőtt.

Post

Herczeg Zoltán megszólalt: ő is csak a hírekből tudta meg, hogy letöltendő börtönt kértek rá a drogügye miatt

g7mk9kpturbxy8yodg2mzrlmmjimgm2zjy0nze4m2fiytrjyzjmzgqyzs5qcgeslqmazkrnfwdndaetbc0c6m0bnt4aaaewaq
Herczeg Zoltán egy éve hagyhatta el a börtön, de az ügyészség újra lecsukná / Fotó: Ringier-archív

Sikerült utolérnünk Herczeg Zoltánt, aki telefonhívásunk előtt pár perccel, az egyik barátjától értesült arról, hogy az ügyészség vádat emelt drogügye kapcsán és letöltendő börtönbüntetést kért ellene.

A divattervező szabadulásának egyéves évfordulója alkalmából nyilatkozott lapunknak, akkor arról mesélt, hogy jó ideje nem történt előrelépés az ügyében, de ő igyekszik mindezt a mindennapjaiból kizárni.

– Még mindig nem történt meg a vádemelés, amit majd a bírósági tárgyalások követnek. Egy helyben áll jelenleg minden, pedig szeretnék már túl lenni az egészen. Sajnos, úgy tűnik, ez még évekig elhúzódhat. Nem vagyok hajlandó azon agyalni, stresszelni, hogy mi lesz a legjobb vagy legrosszabb forgatókönyv. Persze, sokszor előfordulnak olyan dolgok, amik erre emlékeztetnek, és a barátaim is jó szándékból kérdezgetnek, de ezen kívül kizárom a gondolataimból ezt az egészet. Csak a jelenre koncentrálok és azzal foglalkozom, most mi van velem – mondta Zoli, akinek most már van min aggódnia, ugyanis ma reggel kijött az ügyészség közleménye a vádemelésről.

A vádiratban őt és egy 61 éves férfit említenek, akitől Herczeg beszerezte a kábítószert. A leírtak szerint a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a 61 éves férfit kábítószer kereskedelmével, a társát kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetést, a 61 éves férfival szemben pedig pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványozott.

Utolértük Herczeg Zoltán, aki elmondása szerint szintén a sajtóból értesült az ügyészség közleményéről.

– Nem kaptunk erről semmilyen előzetes értesítést, én is most olvastam, a barátom küldte át pár perce az egyik cikket. Nem óhajtom kommentálni, amíg nem láttam az erről szóló hivatalos, ügyvédem által véleményezett dokumentumot. Most fogom hívni az ügyvédemet, hogy beszéljünk a részletekről – fogalmazott Herczeg.

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu