14.2 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Hegedüs Zsuzsa: “Csinálni kell valamit, hogy megállítsuk a kormányzati mételyt” – videó

Dátum:

Megosztás:

Orbán Viktor egyik legrégebbi tanácsadója a tusványosi nagy felháborodást keltő beszéd után mondott le pozíciójáról. Hegedüs Zsuzsa az RTL-nek most részletesen beszélt döntésének okairól és terveiről.

Ahogy arról a médiánk, a Hirmagazin.eu Online Média beszámolt, lemondott a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségéről Orbán Viktor egyik legrégebbi tanácsadója, Hegedüs Zsuzsa.

A szociológus a magyar kormányfő szombati, Tusnádfürdőn mondott beszéde miatt döntött úgy, részben szakít a kormánnyal. Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén hosszas monológjában a többi között a „fajok keveredéséről” értekezettamit Hegedüs Zsuzsa „tisztán náci” beszédként értékelt.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Hegedüs Zsuzsa most az RTL Híradónak beszélt részletesebben döntésének okáról és jövőbeli terveiről.

A szociológus az RTL-nek elmondta, hogy „ami először kivágta nála a biztosítékot, az a homofóbtörvény volt”. Hegedüs ezzel a tavaly júliusában hatályba lépett, a kormány által „gyermekvédelminek” nevezett törvényre célzott, amely egyebek mellett megtiltotta 18 éven aluliak számára a homoszexualitás „népszerűsítését” és megjelenítését az iskolákban és a médiában.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért maradt a posztján, Hegedüs azzal reagált, hogy akkor még nem volt biztosítva a költségvetési forrás a vidék digitális felzárkóztatására, ami a szakember által támogatott egyik program volt.

A szociológus az interjúban elmondta azt is, hogy a “homofób” törvény után nagyon leromlott a kapcsolat közte és Orbán között.

Azóta legfeljebb üvöltök a Viktorral, de nemigen találkozunk. Megszűnt az a kapcsolat, hogy megbeszéljük a dolgokat– fogalmazott Hegedüs Zsuzsa, aki szerint Orbán tusványosi beszédének, illetve a benne foglalt faji fejtegetésnek semmilyen üzenete nincs.

“Goebbels (Adolf Hitler német diktátor propagandaminisztere – a szerk.) is megrendelhetett volna egy ilyen beszédet. Ez egy náci beszéd (…) Ami ebben a beszédben volt… egyszerűen nem is értem, hogy volt képes ezt leírni. Mindig elolvassa és kijavítja a beszédeit. Ez egy tiszta fajgyűlölő beszéd. Ez nem egyszerűen egy diszkriminatív beszéd (…) mindenki aki nem fehér és keresztény, annak nincs helye az emberek között. Ez már vállalhatatlan” – hangsúlyozta Hegedüs.

Az RTL-nek adott interjú során Hegedüs magát Orbán Viktor korábbi főtanácsadójának nevezte, ami szerinte azt jelenti, hogy neki semmi köze nem volt a kormányhoz. Hozzátette, az országgyűlési választás napja és a megbízása közötti időben nem kapott fizetést. Állítása szerint nem is kellett elszámolnia senkinek a kormányból, de Pintér Sándorral nagyon jó barátságban volt a közmunkaprogram miatt, amit a belügyminiszter koordinált.

A volt megbízott szerint az elmúlt 1-2 év miatt gazdasági bajok vannak az ország nyakán, és „változatlanul egy fillért nem kapunk” az Európai Uniótól. Hegedüs itt az Európai Bizottság által visszatartott helyreállítási forrásokra gondolt, amit Magyarország a jogállamisággal kapcsolatos problémák miatt nem kapott még meg Brüsszeltől.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Amíg a jogállamiságot nem hozzuk rendbe, nagyon helyes, hogy nem kapunk– tette hozzá.

Orbán tusványosi beszédére visszatérve Hegedüs azt mondta, a nyugat-európai szélsőjobboldal már 15 éve nem mer ilyeneket mondani. Példaként a francia Nemzeti Tömörülés francia elnökválasztás után lemondott elnökét, Marine Le Pent hozta fel, aki apja pártját átvéve betiltotta az etnikumokra vonatkozó negatív kijelentéseket, illetve egy héttel a választás előtt kirúgott egy képviselőjelöltet, mert részegen egy étteremben arabokat szidalmazott.

Hegedüs szerint még Orbán politikai szövetségese, az olasz Matteo Salvini is rájött, hogy ez a fajta beszéd már nem megy át a közvéleményen, pedig őt a politikai porondon belül is őrültnek tartja. A szociológus szerint ennek oka, hogy egyre inkább sokszínűek a nyugat-európai társadalmak. Példaként hozta fel brit Konzervatív Pártot, amely a közelmúltban három színesbőrű miniszterelnök-jelöltet is kiválasztott Boris Johnson lemondott miniszterelnök helyére.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Arra a kérdésre, hogy miért jelentette meg nyilvánosan a lemondó levelét, Hegedüs azt mondta:

Azért, mert robbantani akarok. Csinálnom kell valamit, hogy ezt megállítsuk. Mert ez egy olyan métely, amit, ha nem állítunk meg azonnal, akkor terjedni fog.

Hegedüs szerint azért veszélyesek Orbán nyilvánosan elmondott szavai, mert az ország visszacsúszott a szegénységbe, már csak Bulgária van mögöttünk a jövedelem tekintetében az EU-ban.

Hogy lehet 240 ezer forint átlagjövedelemből megélni? Ennyit visznek haza az ápolónők, a kezdő pedagógusok. Amikor az elkeseredés mellett ilyeneket szabad mondani, akkor elszabadul a pokol– fogalmazott.

blikk, rtl

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Orosz-ukrán háború – rövidhírek: Reuters

Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalossá tette négy ukrán régió annektálását annak ellenére, hogy az elmúlt napokban jelentős...

Gyermekeinknek szükségük van az online világ ismeretére, hogy jövőjükben el tudjanak igazodni az életben, .. és ezt, tanítani kellene az iskolákban!

Oktatási-, nevelési kultúra, tanulás, önkifejezés, identitásépítés, kommunikáció, média-ismeretek, kötelező tantárgyak kiszélesítésének köre, erről (is) írunk cikkünkben, ahogyan...

Schobert Norbi “rátett egy lapáttal”, vérengzésekre készíti fel a magyarokat!

Schobert Norbi szerint az éhezés és a fázás borzalmat hoz.. Brutális, mondhatni disztópikus világot fest meg Schobert Norbi, aki...

Kajdi Csaba és G.w.M. kommentcsatája a neten..

A rapper higgadtan válaszolt a sértésre, ami elég meglepő, ha celebek harcolnak. Kajdi Csaba kedden Kulcsár Edina és G.w.M...