Home Főhírek Külföld Házi macska buktatott le egy hírhedt rablóbandát

Házi macska buktatott le egy hírhedt rablóbandát

forrás: The Local

Elfogták a hónapok óta garázdálkodó német rablóbandát. A csoport több százezer euró értékben rabolt értéktárgyakat számos német otthonból. A bűnözőket egy házimacskára szerelt kamera buktatta le, amit a tulajok úgy állítottak be, hogy minden nap rögzítse a cica esti hancúrozását a környező kertekben élő barátaival.

Lecsapott a német rendőrség egy európai hírnévnek örvendő német rablóbandára – írta a The Local a Süddeutsche Zeitung csütörtöki cikke alapján.

A bűnözők 2015. novemberében müncheni otthonokat kezdtek kifosztani, és négy hónap alatt több mint 32 belvárosi lakást raboltak ki. Az ország keleti részén is előszeretettel „dolgoztak”: ott 50 otthont pakoltak ki.

Házi macska buktatott le egy hírhedt rablóbandát
Fotó: Twitter

Általában a teraszajtó felől közelítették meg az otthonokat, és miután betörtek, gyorsan felkapták azt, amit első látásra értékesnek találtak.

Legtöbbször arany és ezüst értéktárgyakat loptak, olykor kisebb elektronikai készülékeket is magukkal vittek – legnagyobb zsákmányuk egy 100 darabos ezüst étkészlet volt. A rendőrség szerint több százezer euróra rúgott az ellopott értéktárgyak összértéke.

Nem volt profi a társaság

A trükkös betörők gyakran követtek el banális hibákat: egyszer ujjlenyomatot hagytak egy helyszínen, máskor DNS-mintát.

De mindez kevés volt ahhoz, hogy a rendőrség a bíróság elé vigye őket.

A legutóbbi betörés alatt azonban a betörők egyike farkasszemet nézett a kertben settenkedő cicával, aki egy kamerás nyakörvet hordott.

Gazdái eredetileg azért szerelték fel a készüléket a macskára, mert esténként mindig izgalmas kalandokba keveredett a szomszéd cicákkal, de azon az estén a betörő arcának rögzítése bizonyult a legérdekesebb felvételnek.

A rabló nem vette észre a sötétben a nyakörvre szerelt készüléket, így terv szerint betörtek a kiszemelt lakásba.

Ezután már csak körbe kellett küldeni a müncheni rendőrségen a cicakamera által rögzített felvételt, és kivárni, szerepel-e a férfi arca az adatbázisban.

Mint kiderült, a bolgár elkövetőt jól ismerték rendőri körökben: korábban már 10 évet ült különböző bűncselekmények miatt.

Ezt követően rátaláltak a rablóbanda többi tagjára is, és most már azokat keresik, akiknek továbbadták az ellopott értéktárgyakat.

 

Exit mobile version