Kezdőlap Főhírek Külföld Hatéves kislányával ugrott a vonat elé egy magyar férfi Ausztriában: a lány...

Hatéves kislányával ugrott a vonat elé egy magyar férfi Ausztriában: a lány anyukája, az egykori szépségkirálynő összeomlott – Újabb részletek a tragédiáról

Az osztrák tragédia áldozatai Miss Austria szépségkirálynő férje, és gyermeke voltak, jelenleg egy kríziscsapat felügyeli az édesanyát / Illusztráció: Pixabay
kezdö oldalra

Hatéves lányával együtt egy Railjet-vonat elé vetette magát egy 38 éves magyar férfi Alsó-Ausztriában. Kedd este történt a tragédia, Ausztriában sokat írtak róla. A férfi az egykori szépségkirálynő volt férje volt, kiderült családi okok miatt vetette magát kislányával a vonat elé, most megszólalt a 38 éves férfi nevelőapja is a történtekről.

A Blikk is beszámolt a rettenetes tragédiáról, amely az ausztriai Sollenauban történt, ahol egy 38 éves magyar férfi hatéves kislányával a karjaiban a vonat elé vetette magát kedden este 22:30 körül. A mozdonyvezető már nem tudta megakadályozni a tragédiát, de mivel biztos volt benne, hogy a gázolás előtt három embert látott, a síneken azonban csak a férfi és a kislány holttestét találták meg a rendőrök.

Helyi sajtóértesülések szerint az áldozatok egy egykori Miss Austria szépségkirálynő férje, és gyermeke voltak. Későbbi információk szerint pedig az kiderült, hogy a 38 éves férfi ellen – aki amatőr teniszező volt – korábban már bírósági eljárás is indult, többször fenyegette feleségét, hogy megöli őt és a közös lányukat.

A szépségkirálynő és párja ugyanis évekkel ezelőtt elváltak, ám a férfi nem tudta feldolgozni a történteket. Az első fenyegetéseket 2017 őszén tette, onnantól kezdve 2018 februárjáig ezeket többször megismételte. A következő három évben állítólag felhagyott ezekkel, ám 2021 nyarán azt mondta volt feleségének, hogy lányával együtt a vonat elé löki őt. Emiatt a fenyegetés miatt 2021. november 15-én a férfit tizenkét hónap feltételes börtönbüntetésre és 720 eurós megfizetésére ítélték, valamint kötelezték pszichoterápiás kezelésre.

Kronen Zeitung megkeresésére a kislány nagyapja elmondta: a család és az ismerősök is összeomlottak, senki sem tudja felfogni a tragédiát

Az idős férfi a nevelőapja volt a 38 éves férfinek, együtt éltek, ezért a nagypapa gyakran látta az unokáját. Heti három napot töltött velük, az utolsó találkozásukkor a kislány azt mondta: nagyon örül, hogy ismét láthatja az édesapját.

Az ügyben egyenlőre nem zárták le a nyomozást, az édesanyát a tragédia miatt egy kríziscsapat felügyeli.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(via: Index)

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Illusztráció: Pixabay

Exit mobile version