A francia Le Monde (vezető politikai elemező francia lap) arról írt ma, hogy az Európai Néppárt félreteszi eddigi célkitűzéseit, és semmilyen esetben nem lép fel Orbán Viktor Miniszterelnökünkkel szemben, azaz, nem akarja kizárni az EPP-ből az európai politikust!

Ennek több szempontból is hatalmas a jelentősége. Egyrészről azért, mert az Európai Unió is belátta végre, hogy erős kezű vezetőre van szüksége Európának, és ha még pozícióba nem is engedik Miniszterelnökünket (legalábbis most még úgy nyilatkoztak, mintha nem akarnák, hogy Orbán Viktor diszponáljon bármelyikük felett is), de szeretnének vele együtt dolgozni, mint ahogy ezt már többen is kifejtették az elmúlt időszakban.

Az európai politikusok, köztük Angela Merkel kancellárasszony nagy stratéga, talán a legnagyobb az egész világon, és az EPP megszelidítése is az Ő munkája, persze nem érdektelenül tette amit tett. A német gazdaság, és általában az európai (EU) gazdaság hatalmasat kaszál a migránsokból, törvényesen és máshogyan, és Merkel asszonyt a migránsokat „delegáló” fejlődésben lévő országoknak tett ígérte kötelezi, viszont, a betóduló migránshadak erkölcstelen- és törvénytelen viselkedése már nála is kiverte a biztosítékot, mi több, szavazói bizalmát is veszti, és valljuk be őszintén, egy népszerű politikusnak mi lehet nagyobb érvágás, mint amikor a szavazók elpártolnak tőle.

Orbán Viktor Miniszterelnökünkben Angela Merkel (is) azt a kontrollt látja, aki odateszi az arcát a migránsok elé, és odateszi az európai határt is a migránsok elé, így szidni, átkozni, csak őt lehet, .. és akkor akit illet, az szétteheti a kezét,… na, de menjünk tovább!

Másrészről az EU-vezetés már nem zsarnokról, diktátorról és demagógról beszél, hanem európai politikusról! Hát köszönjük, elérkezett az idő, hogy Önök befogadják ezt a nagy embert, egy kis ország nagy emberét, mint ahogyan erről mi már többször is írtunk!

Az EPP főtitkára közölte Brüsszelben a csúcsértekelzlet után, hogy a magyar kormányfő (míly tisztelettudó, szeretjük, amikor így nyilatkoznak) maradhat a konzervatívok soraiban. Ebből az következik, hogy a magyarok legerősebb politikusa (aki egyben európai vezető politikus is), a jobboldal színeiben kampányol majd az EP-választás előtt, noha bírálói szerint (mert abból akad mindig, még ha nem is megyünk messze), fenyegeti az igazságszolgáltatás-, a civil szervezetek- és az egyetemek függetlenségét, miközben a szélsőjobb bálványozza e földrészen!

Erős egy hónapja született strasbourgi elmarasztaló döntés óta a Benelux-tagpártok, a svéd jobboldal és Juncker is Orbán Viktor eltávozását (kizárását) szorgalmazta, a Néppárt azonban, Angela Merkellel az élén, most másképpen határozott.

… Ha még szidjuk is sok esetben a német kancellárt, neki az a kulcs-szerepe Európában, hogy az európai (elsősorban a migránspárti politikusok körében) döntő szava van.

Joseph Daul, az EPP elnöke elárulta, hogy igen nyílt vita zajlott, de semmiféle büntető-eljárás nem került szóba! Orbán Viktor Miniszterelnökünknek, még a korábbi krízis-kifogásokra sem kellett reagálnia, mint hogy be akarja záratni a CEU-t. Idáig a frakció azt remélte, hogy visszakozik ebben a kérdésben, és ezáltal igazolni lehet, hogy miért tarthatná meg tagságát.

Daul szerint ezügyben, egy másik alkalommal, a bizottságnak válaszol majd Miniszterelnökünk, de az a bizottság csak meghallgat, döntés- és határozathozó képessége nem lesz.

Azon a tanácsakozáson, ahol Angela Merkel kancellárasszony vezetésével felértékelték Orbán Viktor Miniszterelnökünk imázsát, még a legélesebb bírálók is visszafogták magukat! A finn Stubb, aki meglehetősen „véres-szájjal” harangozta be szereplését hazai sajtóiban a Sargentini-jelentés döntéshozatala kapcsán és indulni akar Juncker megüresedő posztjáért, úgy fogalmazott, hogy: „folytatjuk a párbeszédet és nem volna jó Orbán Viktor kizárása”.

Bejelentette, hogy Helsinkiben, a közelgő néppárt-csúcson nyilatkozatot adnak az elért értékekről, amit Orbán Viktor Miniszterelnökünkkel is alá akarnak majd íratni!

 

Az, hogy számítanak Orbán Viktor Miniszterelnökünk aláírására, nem is jelent mást, mint azt, hogy:

ennek a kis országnak, ez a nagy embere, az európai nagyok szemében is, naggyá vált végre!

Forrás: Hirmagazin.eu (bg)