Home Főhírek Külföld Hárman megsérültek a Google adatközpontjában történt robbanásban

Hárman megsérültek a Google adatközpontjában történt robbanásban

709bc5482781422c9e6de48914bc8145

Legalább hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, miután robbanás következtében tűz ütött ki a Google egyik egyesült államokbeli adatközpontjában helyi idő szerint hétfő este.

A sérülteket kórházba szállították, hírportálok szerint mindhárman villanyszerelők voltak: az egyik munkás az altestén, egy másik pedig a combján és az arcán szenvedett súlyos sérüléseket. A harmadik személy szintén az arcán égett meg.

Az amerikai vállalat közleménye szerint elektromos meghibásodás okozta a robbanást Iowa állam Omaha városában található létesítményükben, a hatósági vizsgálat azonban még tart.

A baleset után a Google szolgáltatásaiban is zavar lépett fel, amit az egész világon érezni lehetett. Legtöbben a Gmail levelezőrendszerre és a keresőmotorra panaszkodtak, de fennakadások voltak a térkép alkalmazásban, a YouTube videómegosztó portálon és a Drive adattároló felületén is.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A Downdetector weboldal – amely más online felületekről ad valós idejű információkat – szerint a felhasználók több mint 31 ezer alkalommal jelentettek hibát. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy az online térben jelentkezett problémák összefüggenek-e a robbanással.

A Google rendszerei ugyanakkor gyorsan helyreálltak, és a felhasználókat érintő problémák mostanra megszűntek.

Borítókép: képernyőn a Google.com weboldala.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version