A roma közéletben szereplő és a romák érdekeit szívén viselő Bogdán László, az öngyilkosságát megelőző órákban titokzatos telefonhívást kapott.

Informátoraink megerősítették, hogy délután fél háromkor félrevonulva telefonon beszélt valakivel, majd szó nélkül távozott a cserdi hivatalból.

Többen úgy sejtik, hogy egy ismert televíziós riporternővel való kapcsolatának kudarca áll a tragikus öngyilkosság hátterében.

Bogdán László 2006 óta irányította Cserdit (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hétfőn délután és kora este sok helyi, a zöldség-gyümölcs feldolgozóüzemben dolgozó munkás kereste, a polgárőrség egész éjjel kutatott utána a településen és környékén. Holttestét kedd hajnalban találták meg a feldolgozótelep egyik munkacsarnokában. Egyes hírek szerint önkezével vetett véget életének. Az okok ismeretlenek, mivel a rendőrség az eljárásra való tekintettel semmiféle információt nem ad ki.

Ismerősei szerint az utóbbi hónapokban közeli, intim kapcsolatot ápolt egy ismert televíziós riporternővel, akivel a fővárosban is többször együtt látták. A hirado.hu által elért, a polgármestert ismerő szereplők úgy sejtik, hogy ennek a kapcsolatnak a kudarca, egy esetleges szakítás állhat a váratlan öngyilkosság hátterében.

Bogdán László 46 éves volt, Cserdit 2006 óta irányította, előtte négy éven át önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is dolgozott.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!
Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe: http://www.ongyilkossagmegelozes.hu/ha-aggodik-valakiert.html