Hosszú idő után újra az édesapjával karácsonyozik Jolly. A mulatós sztár évek óta hiába próbált segíteni szenvedélybeteg édesapján, de most újra a hóna alá nyúlt.

Drámai körülmények között éli mindennapjait Jolly alkoholfüggő édesapja – írta meg a Ri­post. Tarcsi Sándor alkalmi munkákból igyekszik fenntartani magát, ám kevés keresete még a köz­üzemi számlák rendezésére sem elég.

A lap in­for­mátora szerint a mulatós sztár évek óta nem áll szóba az apjával, Sanyi bácsi megkereséseire sem reagál.

Jolly a Borsnak most mindent tisztázott.

– Először is azt gondolom, hogy ez személyes ügy, senkire sem tartozik, de ha már egy névtelenséget kérő, kedves informátor – van sejtésem, ki lehet – kiteregette a családom magánéletét, akkor szeretném elmondani, hogy valójában mi történt – magyarázza Jolly, akit a cikk megjelenése után többen is megbélyegeztek.

Úgy törnek pálcát felettem, hogy fogalmuk sincs min mentünk keresztül.

Tizenegy éves voltam, amikor elváltak a szüleim. Édesanyám azért hagyta ott az apámat, mert súlyos alkoholproblémákkal küzdött. Mindent megtettünk, hogy segítsünk neki, ám ő mindig az ital felé fordult.

Jollynak már befutott énekesként is többször restellkednie kellett édesapja miatt.

– Vállalhatatlanul viselkedett, szégyent hozott a családunkra, és a barátaim előtt is folyton lejáratott.

Többször elvittük elvonóra, kórházba, minden segítséget megadtunk neki,

de őt senki és semmi nem érdekelte, csak az ital. Ennek ellenére tartottuk a kapcsolatot, már amikor el tudtam őt érni, mert előfordult, hogy hetekre eltűnt, és még a szomszédai sem tudták megmondani, hol lehet. A telefonját, amit vettem neki, kikapcsolta, elhagyta vagy eladta, az isten tudja, mit tett vele, de a lényeg, hogy elérhetetlen volt.

Fotó: Bors

Mindig a kocsmákból kellett összeszednem, persze közben számtalanszor megígérte, hogy leszokik az alkoholról – taglalja az énekes, akinek azonban újra és újra csalódást okozott az apja.

– Persze sosem tudta letenni a piát. Volt, hogy odajött a koncertemre, részegen hőbörgött és ordibált a közönség soraiból, hogy „Jolly az én fiam!”.

Nem tudtam mit tenni. Ő nem fogadta el a segítségemet, én pedig így nem tudtam meggyógyíttatni – mondja a mulatós sztár, aki a leleplező cikk után újra felvette a kapcsolatot az édesapjával, remélve, ezúttal tényleg minden megváltozik.

– Állítólag az újságokban üzent nekem, hogy hiányzom neki, és szeretné, ha idén együtt töltenénk a karácsonyt. Bár nem tudom, miért volt szükség a nyilvánosságra, hisz tudja a telefonszámomat, és azt is, hogy hol lakom, bármikor el tud érni. Ettől függetlenül

én is szeretném, ha rendeződne a viszonyunk, de mint ahogyan eddig sem, ezután sem rajtam fog múlni…

Rám bármikor számíthatott, ő volt, aki folyton eltűnt. A napokban meglátogattam a nagykátai otthonában, ahonnan elhoztam, kibéreltem neki egy ingatlant, ő pedig újból ígéretet tett nekem, hogy leteszi az alkoholt.

Idén együtt töltjük a karácsonyt, s hosszú idő után a nagyfiammal is találkozott. Szívet melengető volt látni, ahogy a nagypapa és unokája ölelik egymást, s csak tényleg remélni tudom, hogy most nem fog csalódást okozni.

kisalföld

Hirmagazin.eu