Volt már vidámabb születésnapja is Galambos Lajosnak. A 62 éves mulatós sztár a gyermekei körében ünnepelt szerdán, de más volt a mostani köszöntése, mint a korábbiak

– írja a blikk.hu

A mindig vidám, viccelődő trombitás most megtörten, csendben válaszolgat a kérdésekre. Nyoma sincs annak a jókedvnek, ami éveken át jellemezte, és most nem is amiatt aggódik elsősorban, hogy a bíróság másodfokon három év és hat hónap börtönbüntetésre ítélte áramlopási ügyében. Most az egészségi állapota aggasztja…

IMG-7945Fulladásai miatt kórházban feküdt kivizsgálásokon

– A gyerekekkel korábban mindig családi képeket nézegettünk a születésnapomon, most azonban más mederben zajlott a beszélgetés. Látják rajtam, hogy az utóbbi időszak történései nagyon megviseltek, és nemcsak pszichésen, hanem egészségileg is, ami összeomlóban van – kesergett lapunknak Lajcsi. – Az elmúlt hét év felőrölte az energiámat. Azt hittem, sohasem fogy el belőlem a lendület, de most úgy érzem, mégis. Olyan problémák jelentkeztek nálam a közelmúltban, amik valószínűleg lelki eredetűek, de már szervi problémákban is mutatkoznak.

A trombitásra egyre többször törnek rá fulladásos rohamok. Legutóbb a kisebbik fia, István is szemtanúja volt egy ilyennek, aki annyira megijedt, hogy azonnal mentőt akart hívni, ám az édesapja nem engedte.

IMG-7946Még nem tudták megállapítani, hogy miért fullad

– Nem akartam, hogy mentő vigyen el a szeme láttára, de bevallom: én is nagyon megijedtem. Olyan fullasztó érzést azelőtt még sosem éltem át. Levegőért kapkodtam percekig. Nem sokkal később aztán bevonultam egy magánkórházba vizsgálatokra, amelyek elég rossz eredményeket hoztak, ráadásul még mindig nem jöttek rá, mi okozhatja a fulladásos rohamokat.

Lajcsit a gyerekei arra kérték, vegyen vissza a tempóból, változtasson az eddigi életvitelén.

Megkérték, hagyja abba az állandó szereplést is.

– A gyerekeimnek tettem egy ígéretet, amit szeretnék betartani. Azt is kérték, hogy a zenéléstől is lépjek vissza, de azt mondtam, abból az egyből nem engedek. Az az életem. Az önkifejezésnek egy olyan része, ami megnyugtat, sőt, meg vagyok róla győződve, hogy gyógyít is, úgyhogy ebben nemet mondtam nekik. Amíg tehetem, addig dalolni és zenélni fogok. De én is érzem, hogy besokalltam és megfáradtam. Nem akarom, hogy tepsiben vigyenek el otthonról. Akár egy fulladásos roham miatt. De mindig is vasakaratú embernek tartottam magam, most sem akarok haknizni az egészségügyi gondjaimmal.

lajcsiLajcsinak a kislánya csinálta ezt a kabátot a születésnapjára

Lajcsi lelki problémáihoz természetesen hozzájárul a hét éve húzódó ügye is. Noha novemberben másodfokon is bűnösnek találták, s emiatt három és fél év börtönre ítélték, hivataloson, írásban még most sem kapta meg az ítéletet.

– Fura, amit mondok, hiszen ártatlannak vallom magam, de ha lehetne, mindent magamra vállalnék, hogy mások ne szoruljanak miattam. Az ügyvédeim persze, erről lebeszélnek, és azt mondják, ne beszéljek hülyeségeket, hiszen egyrészt ezt meg sem tudnám tenni, másrészt nem követtem el semmit, de én ki merem jelenteni: magamra vállalnék mindent.

Visszaélnek a nevével

Lajcsi lelkének az sem tesz jót, hogy többen is visszaélnek a nevével a közösségi oldalakon.

– A múltkor összeszámoltam: 15 darab Galambos Lajcsi van fent a Facebookon és az Instagramon, de egyik sem én vagyok. A legnagyobb baj, hogy nekik írogatnak a rajongóim, azok pedig válaszolnak. Méghozzá igencsak otromba dolgokat, az én nevemben bántanak meg másokat. Mindent megteszek majd, hogy az alteregóim megbűnhődjenek. Felháborítónak tartom azt is, hogy különböző termékeket, étrendkiegészítőket is reklámoznak az arcommal úgy, hogy még a hozzájárulásomat sem kérik. Azt sem fogom szótlanul tűrni… – háborog a zenész.

blikk.hu