Budapest – Egyre feszültebb a hangulat a Kossuth téren, a tüntetők felgyújtanak mindent!

Gyurcsány hol vagy? Merre csavarogsz?

– A karácsonyfa az országé, a szánkók a gyerekeké (lettek volna)!

A helyszínen lévő tudósítónk információi szerint egyre feszültebb a hangulat a tüntetők és a Parlament előtt sorfalat álló rendőrök között. A petárda és a füstgránát is előkerült, a demonstrálók be akarnak jutni a Parlament épületébe.

Értesülésünk szerint üvegeket dobtak a rendőrök közé, most pedig elindultak a Déli kapuhoz.

A rendőrség felszólította a tüntetőket, hagyják el a Kossuth teret.

Miután a tüntetők közül többen próbáltak áttörni sorfalon, a rendőrség könnygázt vetett be – jelentette a helyszínen tartózkodó kollégánk.

Frissítés: Úgy tundi, hogy a hatóságok eddig háromszor alkalmazott könnygázt, a tömeg közben azt skandállja, hogy „bűnözőket védtek!”

Az egyik tüntető, aki rosszul lett a könnygáztól, valahogy megszerezte az egyik rendőr gumibotját.

 

„Törjünk be” – skandálja folyamatosan a tömeg a Parlament előtt, közben pedig megérkezett az erősítés is a helyszínre, mindent beborít a füst.

Valaki tüzijátékot lőtt fel a Kossuth téren, a rendőrök pedig megindultak.

A hvg.hu szerint Nyakó István, az MSZP szóvivője is ott tülekedett a rendőrsorfal előtt, az első illetve a második sorban nyomakodott egy videofelvétel tanúsága szerint.

A rendőrség negyedszerre is könnygázt vetett be, a tüntetők üveggel dobálják a Parlamentet. A rendőrök több embert is kiemeltek már a tömegből.

Ugyancsak a hvg.hu tudósítója jelentette azt is, hogy az unalmas tüntetés fordult át brutalitásba, sokan kimondottan készültek arra a demonstrálók közül, hogy erőszakosan lépnek fel.

A tüntetők petárdákkal kezdték dobálni az ország karácsonyfáját, az ott kiállított szánkó pedig lángra is kapott.

Forrás: Blikk