Lopott mentőautóval elgázolt egy férfi kedden Oslóban egy nőt és annak két csecsemőjét, továbbá egy idős párt – adta hírül a norvég rendőrség. Később hozzátették, hogy semmi nem utal terrorcselekményre, de széleskörű nyomozásba kezdtek.

A tettes a mentőautó ellopásakor hajtott emberek közé. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy szándékos cselekménynek tekintik-e a gázolást.

A két csecsemő iker, hét hónaposak, kórházban látják el sérülésüket, csakúgy mint anyjukét – tudatta az Oslói Egyetemi kórház szóvivője, aki az idős párról nem tett említést. A rendőrség közlése szerint mind az öt ember csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség elfogta a mentőautó-tolvajt, akinél fegyver volt. Az elfogáskor lövéseket adtak le a mentőautóra és a férfi megsebesült, de nem súlyosan.

Az Oslói Egyetemi kórház közölte azt is, hogy a mentőautó elfogásában része volt egy másik mentőkocsijuknak, amelynek vezetője nekihajtott az autónak és megállította másfél kilométerre az ellopás helyétől. Ezt követően érkeztek meg a rendőrök.

A hatóság keres egy nőt, akinek lehet, hogy a férfi cinkosaként köze volt a történtekhez.

infostart