Home Főhírek Időjárás Forró hétvége után viharokkal rúgja ránk az ajtót a lehűlés

Forró hétvége után viharokkal rúgja ránk az ajtót a lehűlés

Nyitókép: Pixabay

Hétfőtől már jön a lehűlés…

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a teljes országra hőségriasztást adott ki, 9 vármegyében elsőfokú, míg 10 vármegyére másodfokú riasztás van érvényben.

 

 

Hétfőn az ország nagy részén még marad hőség, de nyugatra már érdemi lehűlés érkezhet. Délután a Dunántúlon, este és éjszaka pedig a középső és keleti országrészben is többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, köztük heves zivatarok is. Több helyen élénk, erős lesz az északnyugati és délies szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatóak. A hőmérséklet napközben 27-38 fok között tetőzhet, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kedden országszerte véget ér a kánikula, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A maximumok 23-27 fok között alakulhatnak. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél, napos-gomolyfelhős idő körvonalazódik, de a középső és keleti tájakon még több helyen kell záporokra, zivatarokra készülni. Helyenként heves zivatarok is lehetnek. Szerdán mérsékelten meleg, napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északkeleten lehetnek még záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül az északnyugati szél. Délután 21-27 fok valószínű.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version