Kezdőlap Főhírek Gazdaság Folytatódik a fejlesztés a Balaton partján

Folytatódik a fejlesztés a Balaton partján

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Újabb szakaszon készülhet el a Balatoni Bringakör.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már keresi a kivitelezőt a Balatonkenese–Balatonfűzfő kerékpárút megvalósítására

– írja az uniós közbeszerzési adatok alapján a magyarépítők.hu.

A nyertes ajánlattevő feladata a kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása lesz a Balatoni Bringakör Balatonkenese-Balatonfűzfő közötti szakaszán több mint 4 kilométer hosszan.

  • Balatonakarattyán a 71-es számú főút melletti kerékpárút elbontása után új gyalog- és kerékpárút valósul meg átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Itt csapadék csatornát létesítenek és a csomóponti korrekciókat is elvégzik a tervek szerint.

  • Balatonkenesén több mint 1 kilométer hosszan szélesítik a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárutat, majd átépítik a Vak Bottyán Strand előtti parkolóhelyeket, mellettük pedig közös gyalog-, és kerékpárút fog épülni.

  • A településen új útpályát alakítanak ki a Kikötő utcában a meglévő murvás út helyén.

  • A jelenlegi vasúti átjáró átépítése is megvalósul.

  • Balatonfűzfőn szintén a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárút szélesítése fog megtörténni a meglévő elbontását követően. Továbbá új közös gyalog-, és kerékpárút építése is tervben van, gyalogos és kerékpáros átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen felül új kerékpárút fog épülni a Mocsár utca és a Vitorlaház utca mentén is a meglévő elbontását követően.

Legutóbb Örvényes és Tihany között újult meg a Balatoni Bringakör.

Nyitókép: MTI/Varga György
infostart, magyarepitok, Hirmagazin.eu
Exit mobile version