Home Főhírek Külföld Financial Times: Zavarba ejtő Orbán Viktor álláspontja Ukrajnáról

Financial Times: Zavarba ejtő Orbán Viktor álláspontja Ukrajnáról

741287 614913 orban viktor

A lap nem érti, miért „helytelen Orbán szerint, hogy az USA Ukrajna oldalára áll, amikor 1956-ban is ez helyes lett volna Magyarország esetében”.

Michael Kuttner egykori budapesti tudósító a Financial Times oldalán, egy rövid véleménycikkben írt arról, miért nem érti Orbán Viktor álláspontját az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

A teljes cikket alább közöljük: 

„Zavarban vagyok, hiszen Orbán Viktor az Egyesült Államokat kritizálja, amiért pénzzel és fegyverrel segíti Kijevet.

Minden lényeges hír a háborúról!

Korábbi budapesti tudósítóként még emlékszem arra, hogy a magyar történészek és politikusok – köztük Orbán Fideszével – gyakran panaszkodtak, amiért a Nyugat magukra hagyta a magyarokat az 1956-os forradalom során. A forradalmat végül a brutális szovjet megtorlás eltaposta, és harminc év telt el, mire a Vörös Hadsereg kivonult az országból. Ebben nagy szerepe volt Orbán Viktornak is. 

Talán a miniszterelnök megmagyarázhatná, miért baj az, hogy Amerika és mások Ukrajna oldalán állnak, mikor ugyanez lett volna a helyes Magyarország esetében 1956-ban. 

Talán Magyarországra különleges szabályok vonatkoznak?”

 

– szól a cikk.

Nyitókép: John Thys / AFP / POOL

mandiner

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version