Home Sport Nemzeti sportok, nemzetünk sportolói Férje és saját maga eredményeinek is nagyon örült az úszó Kapás Boglárka...

Férje és saját maga eredményeinek is nagyon örült az úszó Kapás Boglárka a Duna Arénában rendezett országos bajnokságon: mindketten ott lehetnének a párizsi olimpián.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A világ- és Európa-bajnok úszóval készült interjúból kiderült, egyik terve keresztbe tehet Hosszú Katinkáénak.

Nagyjából úgy álmodta meg a múlt heti úszó-ob eseményeit Kapás Boglárka, ahogy történtek: 200 pillangón megúszta az olimpiai A-szintet, férje, Telegdy Ádám is A-szintes lett 200 háton, a Kovács Benedekkel és Kós Huberttel vívott hármas versenyben épp nem ő a „vesztes”.

„Szoktam bosszankodni az idő miatt, és ez most is így van, 2 perc 8 másodpercen belül szerettem volna úszni, akkor lett volna csillagos ötös ez az országos bajnokság, de azért így is ötöst adok magamnak” – vallott az úszópályafutása utolsó évében járó Kapás Boglárka.

Sikerült mostanra csúcsformát is elérni annak ellenére, hogy a múlt héten összeszedett egy betegséget. és „volt még pár szokásos apróság”, ami árnyékot vethetett volna a munkára, de ehhez is pozitívan áll: majd legközelebb bemegy „nyolc alá”.

Az eddigi minimális terv, hogy kijusson az olimpiára, úgy tűnik, teljesül tehát, ám Kapás Boglárka étvágya megjött: bár a 200 pillangó lebeg a szeme előtt, 400 gyorson vagy 400 vegyesen még szívesen szerepelne, hogy „legyen a 200 pillangó előtt egy bemelegítő szám”.

A Katinka-kérdés

És itt meg kell állni egy pillanatra: a múlt heti úszó-ob első napján – amikor Hosszú Katinka bronzérmes lett 200 vegyesen – a háromszor olimpiai bajnok az időeredményét látva azt vetítette előre, hogy annak látja a legnagyobb esélyét, hogy három, most favorizált száma közül 400 vegyesen juthat ki a párizsi olimpiára. Ugyanakkor áll ezelőtt néhány akadály:

  • a mindössze 15 éves tatabányai Jakl Vivien az ob-n olimpiai szintet (4:38,53) úszva, demoralizáló fölénnyel nyert aranyérmet (4:34,96), aligha kérdés, hogy ő lesz a szám egyik résztvevője Párizsban
  • a másik párizsi helyre a számban Kapás Boglárkának van a legnagyobb esélye, aki 4:38,92-t úszott, tehát alig néhány tizedmásodpercre van a szinttől, és ha meglenne a szintje, nyilatkozata szerint vállalná is
  • a szám ob-bronzérmese, Mihályvári-Farkas Viktória, valamint Sebestyén Dalma és Jakabos Zsuzsanna szándékairól a 400 vegyest illetően egyelőre kevesebbet tudni (nem úsztak döntőt a múlt héten)
  • Hosszú Katinka 4:47,62-es időeredménnyel – vagyis 9 másodperccel a limit fölött – csapott a Duna Aréna falára a nyolcadik hossz végén, negyedik legjobb magyarként.

Hosszú Katinka előtt reménysugár lehet, hogy valóban gyermeke tavaly őszi születése után csak nemrég állt „munkába” az uszodában, és ha valaki, ő tudhatja, hogyan kell felállni a padlóról ahhoz, hogy pályafutása hatodik olimpiáján is ott lehessen.

https://hirmagazin.eu/wp-content/uploads/2024/04/3b19a785.mp3

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version