Budapest — Öngyilkosságot kísérelt meg börtöncellájában Portik Tamás (52), akit a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolnak – tudta meg a Blikk.

Információink szerint a több emberöléssel is összefüggésbe hozott férfi két egymást követő napon is megpróbált végezni magával, első alkalommal az ereit próbálta felvágni, másodszor pedig az orvosi ellátáskor kapott varratokat tépte le a kezéről. A bűnöző életét a fegyőrök ébersége mentette meg, akik azonnal észlelték, hogy baj van, ezért rátörték a zárkaajtót.

Az olajszőkítésben élen járó Energol Rt. egyik egykori irányítója kórházba került. Miután szakszerűen ellátták a sebeit, visszaszállították a börtönbe, ahol egy egyszemélyes cellában van. Itt a nap 24 órájában kamerák figyelik minden mozdulatát.

– Nem tudom cáfolni lapjuk értesülését, ügyfelem kérésére azonban többet nem szeretnék erről mondani – mondta lapunknak dr. Bolyai János ügyvéd. Kérdésünkre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt közölte, a fogvatartottakkal kapcsolatban nem adhatnak információt.

Már hosszú ideje sejthető volt, hogy mentálisan nincs rendben Portik, a külsejére korábban mindig gondosan ügyelő férfi a bírósági tárgyalásokon nagyon ápolatlanul jelent meg.

Haja a válláig ér, hosszú szakállt visel, a körmeit pedig úgy megnövesztette, hogy ma már sokkal inkább lehet karmoknak nevezni. Mint ismeretes: a vádhatóság úgy gondolja, Portik egy elszámolási vita miatt megölette Prisztás Józsefet, és ugyanezt tervezte L. Csaba hajtóval is, aki azonban túlélte a bűnbanda támadását. A Prisztás-gyilkosság miatt 15 évre ítélték, az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként tizenhárom évet kapott.

És még nincs vége, a vád szerint Gyárfás Tamás (70) felbujtotta Portikot, hogy ölesse meg a riválisát, Fenyő Jánost (†44). Portik a gyilkosság végrehajtásával a hatóság szerint Josef Rohácot bízta meg, aki 1998. február 11-én lőtte le a médiavállalkozót a Margit utcában.

A Portik és Gyárfás közti beszélgetéseket előbbi rögzítette, a rengeteg hanganyag pedig most már a hatóság rendelkezésére áll.

Együtt ülnek a vádlottak padján

A Magyar Nemzet értesülése szerint célszerűségből egyesítette a Fenyő-gyilkosság két külön indult büntetőügyét Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék bírája. Így a merénylet 22. évfordulóján, február 11-én mindkét vádlott, Portik Tamás és Gyárfás Tamás is ott ül majd a vádlottak padján.

blikk, Hirmagazin.eu