11.6 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Feljelentették Rékasi Károly fiát

Dátum:

Megosztás:

Járőröznek, egyenruhát viselnek és ha kell, beavatkoznak. A Magyarország Megmentelek (MAME) egyesület a közbiztonságot óvná, a társaság elnöke Rékasi Károly színész fia, Rékasi Zsigmond.

Akinek most főhet a feje, mert a Miskolci Rendőrkapitányságon eljárás indult vele, illetve az egyesület tagjaival szemben. Egy éjszakai járőrözésük után érkezett feljelentés ellenük, Rékasi Zsigmond nem tartózkodott a helyszínen. A rendőrség közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt folytat szabálysértési eljárást.

A fiatalok néhány napja a miskolci Búza téren és környékén járőröztek. Ahogy mondták, erre azért van szükség, mert arrafelé minden éjszaka előfordul rendbontás, verekedés, garázdaság, ami félelmet kelthet a lakosokban. Szerintük a MAME által alkalmazott négy fős civil járőrszolgálattal vissza lehet szorítani ezeknek az esetnek a számát.

Janasóczki Attila alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Blikkel közölte: a rendőrségnek nincs személyes „konfliktusa” az egyesülettel, mint ahogy egyetlen más civil szervezettel sem, amelyik a tevékenységét, eljárását a jogszabályi előírásoknak megfelelően folytatja.

A közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzését a szabálysértési törvény tiltja, szankcionálja. A civil szervezetek közül jogszabály kizárólag csak a polgárőrséget jogosítja fel arra, hogy a közrend fenntartásában, a bűnmegelőzésben, a közbiztonság védelmében közreműködjön – mondta az alezredes.

 

03 o Rékasi Zsigmond3-MAME A MAME szerint ahol feltűnnek járőreik nincs törvénysértés Foto:MAME

Horváth László budapesti büntetőjogász lapunknak úgy vélekedett: hiába akar jót a MAME, valamit csúnyán félreértelmeztek. A hatályos jogszabályok szerint a szervezett, közbiztonsági célú járőrözés elvégzése és szervezése is tilos, ráadásul a közfeladatot ellátó személyek felsorolásában nem szerepelnek az érintett civil szervezet, a MAME tagjai. Minden jogkövető állampolgár közbe léphet, ha bűncselekmény elkövetését észleli, de közterületi járőrtevékenységet folytatni szervezett keretek között nem lehet.

Rékasi Zsigmond, a MAME elnöke nem igazán érti a helyzetet és a konkrét ügyről csak az eljárás végén kíván nyilatkozni. Egyesületük kizárólag közbiztonságvédelmi feladatokkal foglalkozik, tapasztalataik azt igazolják, hogy a járőrözésnek bűnmegelőzési hatása van, és visszatartó erőként szolgál a bűnelkövetők számára.

03 o Rékasi Zsigmond4-MAME Az egyesület logója Foto: MAME

2020 decemberében hagyta jóvá a Cégbíróság a Magyarország Megmentelek non profit szervezet bejegyzését – mondta a Blikknek Rékasi. – Álláspontunk szerint ez jogosultságot biztosít arra, hogy közfeladatot ellátó személyként végezzük az őrszolgálatokat Budapesten és most már Miskolcon is. Mindig együttműködünk a hatósággal, és mindig hangsúlyozzuk, ha valaki egy közterületen bajba kerül, ne minket keressen meg, hanem a rendőrség a 112-es segélyhívó vonalát hívja fel. Mi csak bűnmegelőzési, áldozatvédelmi jelleggel járőrözünk. Persze ha alaki segítséget kér, azt nem utasítjuk vissza – jelentette ki Rékasi Zsigmond.

A MAME járőrei kísértek már haza buliból spicces, kollégista lányokat, hívtak segítséget magatehetetlen, ittas emberekhez, rendszeresen megjelennek tömegközlekedési eszközökön. Zavartak már el nőket molesztálókat is, szerintük a határozott fellépésük biztosíték arra, hogy ahol a MAME megjelenik, ott biztonságosabb az utca.

03 o Rékasi Zsigmond-MAMEA MAME tagjai jót akarnak, de járőrszolgálatuk ebben a formában illegális Foto: MAME

Fotó: MAME

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

 

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Szlovák védelmi miniszter: “Ez óriási hír” – Szlovákia 200 millió dollárt kap fegyverre az USA-tól

Szlovákia 200 millió dollárt kap amerikai kormányalapokból, amit amerikai katonai felszerelések vásárlására fordíthat. "Ez óriási hír, ezt a pénzt...

Vagyonnyilatkozatok: a kormány meghajlik az Európai Bizottság előtt

Újra kell számolja vagyonát november 1-je után számos politikai és közéleti vezető. Benyújtották az EB-vel egyeztetett vagyonnyilatkozattal kapcsolatos...

Több ország a világon, de köztük is Franciaország továbbra is nagy erővel támogatja Ukrajnát!

Catherine Colonna, francia külügyminiszter szerdán ígéretet tett arra, hogy Franciaország hosszabb távon is támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben. – Miközben Oroszország...

Belebukott a sikkasztási vádba a korábbi vezetőség: megválasztották az új elnököt a MOL horvátországi partnerénél – Mutatjuk, ki ő

Az INA horvát olajipari vállalat felügyelőbizottságása (fb) szerdán tudomásul vette a Mol Nyrt. által az INA igazgatótanácsába delegált...