Home Életmód Életmód hírek Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

www.origo.hu

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek.

opera pillanatfelvétel 2023 05 29 083553 www.origo.hu
www.origo.hu

Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve az is kiderül, hogy miért kerülnek ennyibe.

A Scoopi Fekete Gyémántja – 817 dollár/adag

A dubaji Scoopi Café különlegessége a Fekete Gyémánt fagylalt (angolul: Black Diamond), amit madagaszkári vaníliával ízesítenek, illetve 23 karátos arany levelekkel díszítenek. Az árát tovább növeli, hogy olyan speciális alapanyagokat igényel a fagylalt elkészítése, mint a sáfrány és a fekete szarvasgomba.

A FAGYLALT ÁRA ÍGY ELÉRI A 817 DOLLÁRT, AMI JELENLEG KB. 277 EZER FORINTNAK FELEL MEG.

A Viktória fagylaltkehely – ezer dollár/kehely

A Viktória (angolul: Victoria) fagylaltdesszertet csak a chicagói Langham Hotel Pavilion éttermében szolgálják fel. A különlegesség vanília- és csokoládéfagylaltot is tartalmaz, amelyeket Hennessy VSOP konyakkal ízesítenek – derül ki a Money Inc cikkéből.

A legfrissebb hírek itt!

Ezután megszórják aranyporral, valamint 24 karátos aranylevéllel koronázzák meg. Ez az exkluzív desszert ezer dollárba (kb. 340 ezer forintba) kerül.

www.origo.hu

Arany Opulence kehely – ezer dollár/kehely

Médiánk korábban megírta, hogy a világ legcsillogóbb fagylaltját a New York-i Serendipity 3 nevű étterem kínálja. Annak, aki szeretné megkóstolni az üvegpohárban és arany kanállal felszolgált desszertet, 48 órával korábban le kell adnia a rendelést az étteremben.

A KEHELY HÁROM GOMBÓC TAHITI VANÍLIAFAGYLALTBÓL KÉSZÜL, AMIT SZINTÉN MADAGASZKÁRI VANÍLIÁVAL ÍZESÍTENEK, ÉS EHETŐ ARANYLEVÉLLEL DÍSZÍTENEK.

A felhasznált csokoládésziruphoz olvasztott Amedei Porcelana csokoládét használnak, ami a világ egyik legdrágább csokoládéjából származik. Így nem meglepő, hogy az édesség ára ezer dollár (kb. 340 ezer forint) kelyhenként.

www.origo.hu

Frozen Chocolate Haute – 25 ezer dollár/kehely

A Serendipity 3 által alkotott fagylaltkehely a tehetős kakaórajongók számára lehet jó választás. A Frozen Chocolate Haute nevű édesség kakaóját tejszínhabbal, tejjel, valamint szarvasgombával keverik össze, majd a belsejébe öt grammnyi aranyat rejtenek. A fagylaltot egy ritka aranyból készült exkluzív kehelyben, aranykanállal szolgálják fel. A kehely ára 25 ezer dollár (kb. 8,5 millió forint), amihez jár egy 18 karátos arany karkötő is.


A fagylalt kelyhek között az egyik legdrágább a Frrrozen Haute Chocolate elnevezésű alkotás. FORRÁS: TWITTER

Absurdity Sundae – 60 ezer dollár/kehely

A legdrágább fagylaltkehely különlegessége, hogy jótékonysági céllal alkották meg. A Three Twin Ice Cream Company által forgalmazott Absurdity kehely árát ugyanis egy olyan afrikai jótékonysági szervezet kapja, amely a természeti környezet megóvásán dolgozik.

A KÉPEN LÁTHATÓ KEHELY ÁRA 60 EZER DOLLÁR (KB. 20 MILLIÓ FORINT), AMIT CSAK TANZÁNIÁBAN LEHET RENDELNI ÉS FOGYASZTANI.

A desszert vásárlója tulajdonképpen egy éménycsomagot vásárol meg, melybe egy ötcsillagos szállodában biztosított szoba, valamint egy, a Kilimandzsáróra szervezett túra is beletartozik.

www.origo.hu

Cellato japán luxusfagylalt – 6600 dollár/adag

Guinness-rekordot döntött Japán, ugyanis a szigetországban kapható a világ legdrágább fagylaltja. Egy kisebb adag a különleges desszertből 6600 dollárba, avagy 2,2 millió forintba kerül.

A legfrissebb hírek itt!

A Cellato japán luxusmárka fagylaltját olasz prémium-szarvasgombával készítik. („Gombócára” ugyan olcsóbb, mint az előző oldalon látott fagylaltkehely ára, de míg az egy adott összetételű desszertet jelöl, itt valóban a fagylaltok alapvető mértékének, azaz a merőkanálnyi gombócnak az áráról van szó.)

A DESSZERT ALAPJÁT KÉTFÉLE SAJTBÓL, TOJÁSSÁRGÁJÁBÓL, TEJBŐL, ILLETVE SZAKÉSEPRŐBŐL KÉSZÍTIK, TETEJÉRE PEDIG SZARVASGOMBAOLAJAT, FEHÉR SZARVASGOMBÁT, PARMEZÁNRESZELÉKET, VALAMINT ARANYFORGÁCSOT TESZNEK.

A rendeléshez egy különleges fából készült kanál is jár, amit egy japán templomok és szentélyek díszítésére specializálódott kiotói cég készít – írja a híradó.hu.

www.origo.hu

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version